Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Mourinho jo je odnesel bolje kot Messi, Ronaldo ...

Portugalski nogometni trener bo plačal 3,3 milijona evrov kazni zaradi utaje davkov.
José Mourinho je na madridskem sodišču v slogu prišel, videl in opravil z neprijetnostjo, ki ga bo stala 3,3 milijona evrov. FOTO: Reuters
José Mourinho je na madridskem sodišču v slogu prišel, videl in opravil z neprijetnostjo, ki ga bo stala 3,3 milijona evrov. FOTO: Reuters
G. N.
5. 2. 2019 | 12:13
5. 2. 2019 | 15:19
1:48
José Mourinho je še eden v vrsti zvezdnikov iz nogometnega sveta, ki so v Španiji utajevali davke in se pogodili s tožilstvom. Sloviti Portugalec je trenutno brez službe, potem ko ga je Manchester United decembra odstavil. Davčne grehe si je Mourinho nakopal v letih 2011 in 2012 v skupnem znesku 3,3 milijona evrov. Mourinho bo plačal dva milijona evrov denarne kazni, hkrati pa je za vsako grešno leto prejel še pol leta pogojne kazni. V Španiji velja zakon, da obtožencu zaporno kazen, krajšo od 24 mesecev, spremenijo v pogojno.

Šestinpetdesetletni trener, ki s plačilom kazni ne bo imel pretirani težav, saj je samo od ManUtd prejel skoraj 30 milijonov evrov odpravnine, je bil v primerjavi z zvezdnikoma Lionelom Messijem in Cristianom Ronaldom vendarle manjši utajevalec. Messi se je pred dvema letoma izognil zaporni kazni tako, da je plačal 6,2 milijona evrov kazni. Tožilstvo pa mu je naprtilo še 21 mesecev zaporne kazni, ki se je spremenila v pogojno.

Messijev tekmec na igrišču in zunaj njega Cristiano Ronaldo je pred dvema tednoma končal svoj sodni boj s tožilstvom. Tudi tu je bil Portugalec, ki je pred španskimi dacarji »ušel« v Italijo, kjer zabija gole v dresu Juventusa, razred zase, saj se je pogodil s tožilstvom s plačilom 18,8 milijona evrov kazni in 23 mesecev zaporne, pogojne kazni.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine