Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

City je v manchestrskem derbiju do vrha napolnil mrežo Uniteda

V londonski bitki angleškega nogometnega prvenstva je Arsenal premagal Tottenham. Mikel Arteta diha za ovratnik prijatelju Albertu Rieri.
Phil Foden (desno) in Erling Haaland sta tekmovala, kdo bo večrat premagal vratarja Uniteda. FOTO: Phil Noble/Reuters
Phil Foden (desno) in Erling Haaland sta tekmovala, kdo bo večrat premagal vratarja Uniteda. FOTO: Phil Noble/Reuters
G. N., STA
2. 10. 2022 | 17:25
2. 10. 2022 | 17:26
3:28

Nogometaši Manchester Cityja so v 9. kolu angleške lige zanesljivo dobili mestni derbi in ostajajo neporaženi. Tekmeca so povsem zasenčili in mu ob zmagi s 6:3 (4:0) že do polčasa napolnili mrežo. Z novimi tremi točkami so spet povsem za petami vodilnemu Arsenalu, za njim zaostajajo le za eno točko.

City je pred prihodom Uniteda dobil zadnjih sedem tekem na domačem igrišču, pri tem pa dosegel kar 30 golov. Zato ni bilo nič čudnega, da je tekmo začel samozavestno in si že takoj začel pripravljati priložnosti. Po nekaj zamujenih ga je v vodstvo popeljal Phil Foden, ki je že do odmora še enkrat zatresel mrežo, dvakrat pa je bil po asistencah Kevina de Bruyneja za vodstvo s 4:0 natančen tudi norveški as Erling Haaland.

V drugem polčasu, v katerem ni bilo več dvoma, kdo bo dobil tekmo, je Antony Santos v 56. minuti znižal zaostanek, a osem minut pozneje je Haaland udaril še enkrat, za tretji gol mu je žogo podal Sergio Gomez. Foden pa za svojim kolegom ni hotel zaostajati, tudi on je prišel do tretjega zadetka, za to se je moral zahvaliti tudi Norvežanu, ki je bil v vlogi asistenta.

United je do konca poskušal ublažiti poraz, kar mu je tudi uspelo, najprej je v 84. minuti drugi gol za goste dosegel Anthony Martial, ki je v sodnikovem dodatku izkoristil še najstrožjo kazen.

Severnemu Londonu vladajo rdeči, med katerimi je tudi prvi Arsenalov strelec Gabriel Jesus. Proti Tottenhamu je zabil že peti gol v sezoni. FOTO: David Klein/Reuters
Severnemu Londonu vladajo rdeči, med katerimi je tudi prvi Arsenalov strelec Gabriel Jesus. Proti Tottenhamu je zabil že peti gol v sezoni. FOTO: David Klein/Reuters

Arteta kot Riera

Olimpijin trener Albert Riera ima velikega tekmeca v angleškem prvenstvu. Njegov prijatelj Mikel Arteta z nogometaši Arsenala v premier league piše na las podobno poglavje kot jo on z zeleno-belimi v 1. SNL.

V današnjem derbiju severnega Londona je Arsenal s 3:1 premagal Tottenham. Topničarji so pod taktirko španskega trenerja, ki se je učil obrti pri Pepu Guardioli, zabeležili sedmo zmago na osmi tekmi (Riera ima z Olimpijo devet zmag na desetih tekmah), hkrati pa so prekinili serijo 13 zaporednih tekem brez poraza zagrizenih tekmecev in sosedov.

Arsenal, ki je derbi odigral na svojem stadionu, je s fantastičnim golom v vodstvo popeljal Thomas Partey, še v prvem polčasu je Harry Kane izkoristil najstrožjo kazen in izenačil. S tem je postal prvi igralec, ki je na gostujočih tekmah dosegel 100 golov.

Mikel Arteta je dosegel že sedmo zmago v osmih tekmah. FOTO: David Klein/Reuters
Mikel Arteta je dosegel že sedmo zmago v osmih tekmah. FOTO: David Klein/Reuters

Napaka vratarja, ki jo je v 49. minuti kaznoval Gabriel Jesus, je spet omogočila vodstvo gostiteljev, dokončno pa se je tehtnica na stran vodilnega moštva lige prevesila v 62. minuti, ko je Emerson zaradi grobega prekrška nad Gabrielom Martinellijem dobil neposreden rdeči karton. Številčno premoč so domači izkoristili, končni izid je po podaji Martinellija postavil Granit Xhaka.

Arsenal je na zadnjih 30 domačih tekmah proti Tottenhamu izgubil le enkrat.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine