Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Matjaž Kek ostaja v Sloveniji in pogleduje proti Uefini ligi narodov

Selektor slovenske reprezentance in predsednik NZS Radenko Mijatović sta se dobila v Celju.
Matjaž Kek se najbolje znajde na nogometnem igrišču in tam deluje najbolj sproščeno. FOTO: Roman ŠŠipić
Matjaž Kek se najbolje znajde na nogometnem igrišču in tam deluje najbolj sproščeno. FOTO: Roman ŠŠipić
15. 7. 2020 | 21:00
15. 7. 2020 | 23:25
3:49
Za slovensko nogometno reprezentanco ne velja rek: kjer je dim, je tudi ogenj. Matjaž Kek se namreč ne bo preselil na klop zagrebškega Dinama, čeprav je bila v zadnjih dneh s Hrvaške prava ofenziva izjav, ki so namigovale na to, da se bo Kek preselil v tabor ta čas najboljšega in najbogatejšega kluba na območju nekdanje Jugoslavije.



Dogovor o tem, da bo Kek nadaljeval začeto pot na čelu Slovenije, sta med nogometno tekmo Celja in Triglava dosegla selektor in predsednik NZS Radenko Mijatović oziroma je Kek predsedniku zatrdil, da ga ponudba Zagrebčanov ne bo premamila.


Kek polemiziral le o izzivih Slovenije


Težko je oceniti, zakaj se je Kek odločil, kot se je. Ponudba Zagrebčanov se je zdela mikavna, hrvaški mediji so ugibali o domnevni višini plače Mariborčana pri Dinamu, omenjali letne zneske med 560.000 in 800.000 evri, toda Kek se ni odločil za selitev.

Da iz te moke ne bo kruha, smo dobili vtis tudi med zadnjim telefonskim pogovorom s Kekom, ko je 90 odstotkov najinega pogovora teklo o izzivih, ki se nahajajo pred člansko reprezentanco v ligi narodov in nato kvalifikacijah za SP 2022, le deset pa o tem, kaj bi ga čakalo v Maksimiru ...

Radenko Mijatović in Matjaž Kek ostajata na istem čolnu tudi v prihodnje. FOTO: Leon Vidic
Radenko Mijatović in Matjaž Kek ostajata na istem čolnu tudi v prihodnje. FOTO: Leon Vidic


Ko smo Keka nedavno vprašali – ob desetletnici uvrstive na SP v Južni Afriki – kako dolgo bomo čakali na naslednji podvig slovenske reprezentance, nam je odgovoril: »Drži, deset let ni malo. Nekateri tedanji mladi igralci bi morali zdaj nositi igro, denimo Tim Matavž in Rene Krhin. V zadnjih kvalifikacijah, ko smo se borili za EP 2020, sem opazil več pozitivnih podrobnosti, na katerih lahko gradimo uspešno zgodbo v boju za Katar 2022. Tudi ta rod se lahko podpiše pod odmeven rezultat, če bodo fantje le še bolj odločni, pozitivno predrzni, samozavestni in hkrati pragmatični na igrišču.«


Zdaj je napočil čas za kaj več


Nadalje, ko smo ga vprašali, ali je napočil čas za nov podvig slovenske reprezentance, saj številni igralci prihajajo v leta, ko bi morali naposled vendarle dati nekaj več (Šporar, Verbič, Črnigoj, Zajc, ...), je Mariborčan odgovoril podobno.

»Najbrž. Mi imamo preveč igralcev, ki bi morali biti zreli, toda v nogah imajo šele 20 ali 25 nastopov za člansko reprezentanco. Verjemite mi, ni enako imeti 20, 25 ali pa 50, 60 nastopov v izbrani vrsti. To se še kako pozna tudi najboljšim na svetu. Zdaj je napočil čas za nekaj več, v nasprotnem primeru lahko temu rodu grozi, da bo odšel v zgodovino kot nepopisan list papirja. Fantje ne igrajo v slabih klubih, na meni in strokovnemu štabu pa je, da iz njih iztisnemo ustrezno energijo tudi v majici s slovenskim grbom. Kakšna odigrana tekma manj v klubu ne pomeni, da ne bi mogel iti nekdo na glavo tudi v reprezentanci.« Matjaž Kek torej močno razmišlja o izzivu, ki ga prinaša članska reprezentanca.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine