Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Maribor slavil v Tirani, Domžale v Bosni remizirale

Nogometaši Rudarja so v kvalifikacijah za evropsko ligo premagali Tre Fiori s kar 7:0, Maribor pa Partizani z 1:0. Remi Domžal v Bosni. 
Gregor Bajde je zadel za zmago Maribora. FOTO: Tadej Regent/Delo
Gregor Bajde je zadel za zmago Maribora. FOTO: Tadej Regent/Delo
N. Gr.
12. 7. 2018 | 19:36
12. 7. 2018 | 22:02
2:23
Velenjčani so v dvoboju z ekipo Tre Fiori iz San Marina veljali za velike favorite, kar so na koncu tudi upravičili, čeprav po prvem polčasu na štadionu Ob jezeru ni kazalo na prepričljivo zmago varovancev Marijana Pušnika. Po 45 minutah igre so po zadetku Milana Tučića vodili z 1:0, v drugem polčasu pa so se velenjski nogometaši razigrali in na koncu zmagali s kar 7:0. 

Rudar je tako praktično že napredoval v naslednji kvalifikacijski krog, povratno srečanje v San Marinu bo le še formalnost in priložnost za uigravanje pred precej težjimi nasprotniki. Če je bil žreb Rudarju najbolj naklonjen, je Mariborčanom namenil nekoliko težjega nasprotnika. 

Partizani iz Tirane je bil trd tekmec, po prvem polčasu je bil izid 0:0, v drugem pa je vijolične v vodstvo popeljal Gregor Bajde, kar je bilo na koncu dovolj za pomembno zmago v gosteh z 1:0. V Ljudskem vrtu bodo tako Mariborčani favoriti, a napredovanje v naslednji krog še vedno ni povsem gotovo. 

Kot zadnje so bile na vrsti Domžale, ki so v Bosni in Hercegovini gostovale pri Širokem Brijegu. Domžalčani so povedli že z 2:0 v prvem polčasu, a so se domačini ovrnili v igro in pred povratnim srečanjem iztržili neodločen izid (2:2), ki jih je obdržal v igri. Domžale bodo ob Kamniški bistrici vseeno v prednosti, branile bodo prednost dveh zadetkov v gosteh.

Partizani : Maribor 0:1 (0:0)
Bajde 50.

Rudar : Tre Fiori 7:0 (1:0)
Tučić 33, 59, Radić 48, 78, Parfitt 49, Della Valle 75 (AG), Solomun 84.

Široki Brijeg : Domžale 2:2 (0:2)
Turčin 47, Marković 83; Bizjak 12, Melnjak 26.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine