Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Maribor se je rešil, Olimpija ob dve točki

V 32. kolu 1. SNL v Domžalah strelca Senijad Ibričić in Marcos Tavares, v Velenju Danijel Miškić in Ivan Vasiljević.
V razburljivem derbiju v Domžalah je bil največji osmoljenec domači vratar Ajdin Mulalić, ki je do 90. minute branil vse mariborske strele. Foto Jure Eržen
V razburljivem derbiju v Domžalah je bil največji osmoljenec domači vratar Ajdin Mulalić, ki je do 90. minute branil vse mariborske strele. Foto Jure Eržen
Gorazd Nejedly
9. 5. 2018 | 23:27
9. 5. 2018 | 23:35
3:47
Maribor se je v 32. kolu 1. SNL v Domžalah rešil v 90. minuti, Olimpija je v Velenju izgubila dve točki v 88. minuti, na lestvici pa je ohranila točko prednosti. V senci včerajšnjih tekem vodilnega dvojca sta se Ankaran in Krško razšla brez golov.

Amir Dervišević je v prvih sekundah 6-minutnega sodniškega podaljška podal iz kota, žoga pa se je od noge domačega vratarja Ajdina Mulalića odbila za golovo črto. V uradnem zapisniku je bil strelec Marcos Tavares, ki ga je v gneči na prvi vratnici morda res žoga oplazila.

Domžalski derbi je bil v primerjavi z velenjsko tekmo za nekaj razredov kakovostnejši in vznemirljivejši. Domžalčani so bili enakovredni izzivalci prvakov, oslabljeni Velenjčani bolj ali manj trening pratner Ljubljančanom.

Ibričić mojstrsko 
ukanil Handanovića

Redki so dnevi in tekme, ko zataji Tavares. Včeraj pa je najboljši strelec sezone in SNL v zgodovini trpljenje navijačev napovedal že v 50. sekundi, ko se je ob asistenci Luke Zahovića odzval sila nespretno. Neučinkovitost pred domačimi vrati je ponovil še v 31. minuti – z golove črte je žogo izbil Gaber Dobrovoljc – in samo še vprašanje časa je bilo, kdaj bo prišla kazen.

Prvo domžalsko priložnost je v prvem polčasu zapravil Lovro Bizjak, drugo je v 51. minuti spremenil v gol bošnjaški mojster Senijad Ibričić. Naivno postavljena vijolična obramba je ob prostem strelu z desne strani ob kotni črti – po neumnem prekršku Mitje Vilerja – na robu kazenskega prostora pozabila na Ibričića. S strelom po tleh mimo številnih nog je presenetil tudi Jasmina Handanovića. »Imeli smo priložnosti, lahko bi zadeli, a smo prejeli gol po obrambnem posredovanju, ki si ga ne bi smeli privoščiti. Bil sem prepričan, da bomo izenačili, če bi zadeli še prej, bi imeli dovolj časa za drugi gol. Imam občutek, da bi lahko odnesli več,« je povedal Darko Milanič, ki je v lovu za izenačenjem uporabil vse »atomske napadalce«, rešil pa jih je zadnji zvezni igralec. Tudi ob pomoči nespretne domače obrambe in enega od najboljših posameznikov na tekmi Mulalića.

»Derbi je bil dober, ni treba, da hodimo v tujino, da bi jih videli. V valovih smo napadali eni in drugi. Visok ritem nam je proti koncu jemal moč. Po vodstvu smo poskušali drugi gol zabiti iz nasprotnih napadov,« je povzel res zanimiv derbi z visokim ritmom Simon Rožman.

En gol je bil premalo

Do 70. minute ni bilo niti najmanjših znakov, da Olimpija ob Jezeru ne bi povečala prednost pred Mariborom na tri točke. V 26. minuti je po lepi akciji Dina Štigleca in Issaha Abassa s strelom po tleh v levi kot vratarja Marka Pridigarja premagal Danijela Miškića. V 72. minuti je Anže Pišek s 27 m sprožil prvi strel proti ljubljanskemu vratarju Aljažu Ivačiču, ki je žogo odbil v kot. Ivačić je izvrstno ubranil še strel z glavo Dominika Radića po podaji iz kota, v 88. minuti pa je bil brez moči. Ivan Vasiljević je na prvi vratnici podajo iz kota spremenil v izenačenje.

»Imeli smo veliko priložnosti, da bi tekmo odločili že prej. Ker je nismo smo bili kaznovani. Bili pa smo veliko boljši,« ni bil preveč zadovoljen gostujoči trener Igor Bišćan.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine