Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Camoranesi slavljencu vbrizgal mladostni napoj

V 17. kolu 1. SNL je Mura po neodločenem izidu z Domžalami zdrsnila na tretje mesto, na drugo pa se je zavihtela Olimpija po srečni zmagi proti Taboru.
Mariborčani so v drugem polčasu na koprski Bonifiki tudi trpeli, a so zmogli izpeljati še zadnji juriš, ki jim je prinesel prvo zmago v derbijih četverice najboljših v tej sezoni. FOTO: Daniel Škerjanc
Mariborčani so v drugem polčasu na koprski Bonifiki tudi trpeli, a so zmogli izpeljati še zadnji juriš, ki jim je prinesel prvo zmago v derbijih četverice najboljših v tej sezoni. FOTO: Daniel Škerjanc
13. 12. 2020 | 21:55
14. 12. 2020 | 07:12
12:42
S prvo zmago v derbijih te sezone, privlačno predstavo skozi vso tekmo in najboljšo v prvih 45 minutah 17. kola 1. SNL, je Maribor na koprski Bonifiki naredil velik korak k jesenskemu naslovu prvaka. Olimpija je z zvrhano mero sreče v zadnjih minutah strla odpor žilavih in neugodnih Sežancev, Mura pa po včerajšnji edini tekmi kola in razpletu brez zmagovalca z Domžalami ne diha več za ovratnik vijoličnim, pri katerih bo v 18. kolu gostovala v četrtek. Tega bosta že v torkovem mestnem derbiju odprla Bravo in Olimpija.

Bravo, Maribor, pohvale Kopru in mojstrovini Daretu Vršiču. Gol iz prostega strela z roba kazenskega prostora je bil spektakularen in vreden čestitk, toda za Koprčane ni bil dovolj. Mariborčani bi lahko do vrha napolnili koprsko mrežo v prvih 45 minutah, a so dosegli le en gol.

Olimpijo je pred spodrsljajem rešil branilec Goran Milović, ki je bil najspretnejši pred sežanskimi vrati. FOTO: Leon Vidic/Delo
Olimpijo je pred spodrsljajem rešil branilec Goran Milović, ki je bil najspretnejši pred sežanskimi vrati. FOTO: Leon Vidic/Delo


Predsednik besen kot ris


Po lepem zadetku Blaža Vrhovca je bil odziv Koprčanov v drugem polčasu takšen, kot se je spodobil za kandidata za prvaka. A na koncu je bil Mauro Camoranesi zmagovalec trenerskega dvoboja. Če je Miran Srebrnič čakal na menjave in je tako ujezil prvega moža kluba Anteja Guberca, da mu je po tekmi »navil ušesa«, je Argentinec po šahovsko povlekel matne poteze. V igro je poslal rekonvalescenta Jana Mlakarja in presenetljivo Luko Uskokovića, s čimer je Maribor prešel s postavitve 4-3-3 na 3-5-2.

Nagrada je prišla v obliki zmagovitega gola najboljšega posameznika na tekmi Jana Repasa. Domžalčan je – potem ko mu je žoga prišla na noge po posredovanju domačega kapetana Aleksandra Rajčevića – dosegel gol s strelom s 15 m, ko se je žoga od vratnice odbila v mrežo. Repas, ki se pod Camoranesijevo taktirko uveljavlja v enega od najvznemirljivejših zveznih igralcev, kakršnega ne premore niti slovenska reprezentanca, je bil vpleten v vse gole. Vrhovcu je podal, za Vršičevega pa je naredil tudi prekršek.

Gregor Sorčan je v Murski Soboti preprečil poraz Domžal. FOTO: Reuters
Gregor Sorčan je v Murski Soboti preprečil poraz Domžal. FOTO: Reuters


Mauro Camoranesi oživel vitalnega starčka


»Odigrali smo najboljši prvi polčas, bil je zelo dinamičen in kakovosten,« se je smejalo tudi Camoranesiju ob hitri in kombinatorni igri v prvem polčasu, ki je bila nekaj posebnega za 60-letnika z Mladinske ulice (NK Maribor), vitalnega slavljenca z močnim in skoraj edinstvenim pridihom slovenskih nogometašev v 1. SNL. Predvsem pa je bila predobra za sicer vztrajnega, toda starejšega stoletnika. Letos namreč na Koprskem slavijo že sto let nogometa.

A če je bil mariborski moštveni odziv takšen, kot si ga želi vsak trener, koprskega v končnici ni bilo. Srebrniču je zmanjkalo časa, zaradi česar bo morda tudi ob službo.

Standings provided by SofaScore LiveScore


»Potem ko smo se preveč trošili v teku in so bile podaje nenatančne, je bil naš odziv v drugem polčasu dober. Drugi gol smo prejeli nesrečno, po odbitku, ampak to je nogomet,« je poskušal biti umirjen in realen Bric, ki se bo težko izvlekel iz kočljivega položaja, če ne bo Koper v zadnjih dveh tekmah iztržil vsaj štirih točk.

Koper je bil po zmagi v Stožicah v 12. kolu najbližji zasledovalec Maribora, v naslednjih šestih tekmah pa je osvojil sedem točk in za toliko zdaj tudi zaostaja za vodilnimi vijoličnimi.

Gordan Petrić (levo) ni imel čarobne paličice. FOTO: Twitter/ND Gorica
Gordan Petrić (levo) ni imel čarobne paličice. FOTO: Twitter/ND Gorica

 

Sežanci oškodovani, Sobočane ustavil Gregor Sorčan


Iz še enega neprijetnega objema Sežancev se je dobesedno iztrgala Olimpija. Toda akcija, po kateri je v 89. minuti gol za 2:1 dosegel Goran Milović, je razburila gostujoči tabor, ki je bil prepričan, da so vratarja Ariana Renerja ovirali s prekrškom. Sporne odločitve glavnega sodnika Bojana Mertika, povečini v Olimpijino korist, so Sežance jezile od prve do zadnje minute.

Razočarani so tudi pri Muri. Proti Domžalčanom so imeli v rokah in nogah vse za zmago. Vodstvo z 1:0, igro, ki je obetala še gol ali dva, toda v domžalskih vratih se je v drugem polčasu »strgalo« Gregorju Sorčanu. Ubranil je tri, štiri izjemne priložnosti, s čimer je obdržal svoje moštvo v igri. Ko je trener Dejan Đuranović poslal v igro najboljšega strelca Daria Kolobarića, je kolegu Anteju Šimundži zadal še protiudarec. Kolobarić je podaji Andraža Žinića iz bližine premagal soboškega vratarja Marka Zalokarja.
 


Prišel kot rešitelj, odšel kot poraženec


Gorici ne gre in ne gre. Po porazu proti Celju je Gordan Petrić ponudil odstop (»Morda sem krivec tudi jaz,« je med drugim razmišljal po tekmi) in je tudi postal že drugi nekdanji trener Gorice v tej sezoni. Srb je nasledil Borivoja Lučića in je okrepljeno zasedbo, v katero so se vrnili Goran Cvijanović, Nejc Mevlja in Matija Širok, vodil na 13 tekmah ter osvojil 10 točk. Na zadnjih dveh tekmah bo moštvo vodil Florjan Debenjak.
Enajsterica
Enajsterica

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine