Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Lov na čudež pod žarometi Porurja na pustni torek

Dortmundčani bodo z najbolj ognjevitim občinstvom nemške nogometne scene lovili tekmečevo prednost treh golov iz Londona
V lovu na tekmečevo prednost treh golov dortmundski nogometaši stavijo tudi na svoje ognjevito občinstvo.<br />
FOTO Reuters
V lovu na tekmečevo prednost treh golov dortmundski nogometaši stavijo tudi na svoje ognjevito občinstvo.<br /> FOTO Reuters
5. 3. 2019 | 11:55
3:47
Za armado spremljevalcev nogometne lige prvakov je bil prejšnjih teden brez dogajanja v elitnem klubskem tekmovanju kar nenavaden, a zdaj se žoga spet vrača pod žaromete veličastnih aren. Ena takšnih je v Dortmundu, mestu sredi delavskega Porurja, kjer pripadnost prebivalstva domačemu klubu podira vse kriterije umirjenega srednjeevropskega ljudstva. Domača Borussia se bo danes lotila lova za tekmečevo prednostjo iz Londona s 3:0.

Navidezno je Tottenhamova prednost za rumeno-črne nedosegljiva in podobno, kot se bo jutri ta del Nemčije poslovil od pustnih norčij, naj bi drevi zadnjič v sezoni na dortmundskem štadionu spremljali tekmo lige prvakov. Še zlasti zavoljo zadnjih bledih predstav moštva, ki je ob koncu tedna v domačem prvenstvu do konca zapravilo prednost proti Bayernu na vrhu lestvice: rumeno-črni so namreč velikim tekmecem z juga države jeseni uhajali že za devet točk, a ko so na petkov večer tokrat ostali praznih rok tudi v Augsburgu (1:2), je razburkana voda pljusknila prek roba polnega kozarca, tako da so zdaj na 1. mestu spet branilci domače lovorike iz Münchna.

Toda o tem, kako bodo nadaljevali boj z Bayernom (veliki derbi bo v soboto, 6. aprila, v Münchnu), bodo razmišljali pozneje, najprej pa je na vrsti izziv pustnega torka s Tottenhamom. Ob londonskem uvodu je bilo nemško moštvo naivno in ob še zelo znosnem zaostanku z 0:1 v končnici prejelo dva gola. Tako se je znašlo v zelo slabem izhodišču za revanšo, res pa je, da ob svojem ognjevitem občinstvu, ki ga mnogi poznavalci primerjajo z najbolj vročimi navijači v Grčiji in Turčiji, lahko pripravi čudež.

»Če bo Borussia do 60. minute zabila vodilni gol, potem je na tej tekmi mogoče tudi veliko domače slavje,« napoveduje nekdanji nemški reprezentant Steffen Freund, na svoji pisani športni poti nogometaš tako Dortmunda kot Tottenhama. Obenem pa navijači sanjajo tudi o ponovitvi zgodbe med gostovanjem londonskega kluba v Porurju pred tremi leti: takrat so na tekmi evropske lige rumeno-črni ugnali Angleže s 3:0. Zanimivo, da sta se že pol leta pozneje moštvi spet pomerili, takrat v skupinskem delu lige prvakov, uspešnejši pa so bili s 3:1 doma in nato še z 2:1 v Dortmundu londonski »petelini«.


Vrnil se je Kenijec


Slednji sicer v derbiju severa otoške metropole to soboto proti Arsenalu niso blesteli (1:1; po Arsenalovem vodstvu je z enajstmetrovke izenačil udarni Tottenhamov as Harry Kane), res pa je, da evropska igrišča pogosto pišejo drugačno zgodbo od tiste na domači sceni. In na to se zanašajo tudi v Dortmundu, kjer se tudi na sklepni novinarski konferenci pred drevišnjim spektaklom niso mogli izogniti omembi svojih imenitnih navijačev. »Na tem štadionu sem prestal že nekaj tekem, ki smo jih nato s posebej vidnimi črkami zapisali na liste nogometne zgodovine,« je poudaril domači kapetan Marco Reus.

V londonskem taboru so se nazadnje posebej razveselili vrnitve Kenijca Victorja Wanyamaja. Po daljši odsotnosti zaradi poškodbe kolena je nastopil v omenjenem londonskem derbiju, kako bo z njegovo današnjo navzočnostjo, pa so spremljevalci utripa londonskega kluba sinoči še ugibali. A kdorkoli bo že na igrišču, mu ne bo dolgčas. Angleško-nemški dvoboji so pač na katerikoli nogometni ravni vedno znova mikavni.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine