Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Liverpool prerešetal mrežo »topničarjev«

Nogometaši Arsenala so pet golov nazadnje prejeli 7. marca lani v domačem dvoboju lige prvakov z Bayernom (1:5).
Roberto Firmino je dosegel prvi trojček golov v Liverpoolovi majici. FOTO: Carl Recine/Reuters
Roberto Firmino je dosegel prvi trojček golov v Liverpoolovi majici. FOTO: Carl Recine/Reuters
30. 12. 2018 | 12:13
30. 12. 2018 | 12:54
3:45
Ljubljana – Utegne se zgoditi, da bodo morali nogometaši Tottenhama danes, po končanem 20. kolu angleškega prvoligaškega tekmovanja, oddati drugo mesto na razpredelnici Manchester Cityju, ki bo skušal pozno popoldne v domačem obračunu z Bournemouthom prekiniti niz dveh zaporednih porazov, s tekmo manj pa zaostaja za točko za Tottenhamom, ki si je privoščil hud domač spodrsljaj, saj je z 1:3 pokleknil pred moštvom Wolves, s čimer je neuspešno lovil šesto zaporedno zmago v premier league.


Štirje streli, trije goli


Nič ni dišalo po tovrstnem razpletu. Gostitelji so namreč sredi prvega polčasa prek Harryja Kana, ki je s trinajstim golom ostal na vrhu lestvice strelcev, zadeli za vodstvo, ki so ga držali vse do 72. minute. Tedaj je Willy Boly z glavo tlakoval pot popolnemu zasuku Wolverhamptona, ki ga je nadaljeval Raul Jimenez in končal Helder Costa. Gostje, ki so v začetku meseca na kolena že spravili še enega otoškega klubskega velikana Chelsea, so bili izjemno učinkoviti, saj so iz štirih sproženih strelov v okvir vrat iztržili kar tri gole.

Nogometaši Tottenhama so sklonili glave. FOTO: Eddie Keogh/Reuters
Nogometaši Tottenhama so sklonili glave. FOTO: Eddie Keogh/Reuters


Arsenal kot marca lani z Bayernom


Pravi polom pa je doživel Arsenal, ki je v prejšnjem kolu izvlekel zgolj točko proti Brightonu (1:1), včeraj pa se je z gostovanja pri vodilnem in še naprej neporaženem Liverpoolu vrnil z dodobra prerešetano mrežo (1:5). Finalist minule sezone lige prvakov se je razveselil že osme zaporedne zmage na vseh frontah, v zadnjih enajstih dvobojih je bil uspešen kar desetkrat ob neverjetni razliki v golih 29:5. Petih zadetkov prej v sezoni še ni dosegel, medtem ko so jih »topničarji« toliko nazadnje prejeli 7. marca lani v domačem dvoboju lige prvakov z Bayernom (1:5).


Prvi trojček Firmina


V Liverpoolu so včeraj prvi zadeli poraženci, v 11. minuti je bil uspešen Ainsley Maitland-Niles. A že pet minut pozneje so bili v vodstvu gostitelji, v dveh zaporednih akcijah je dvakrat tekmečevo mrežo zatresel Roberto Firmino. Povišal je Sadio Mane, ki je izkoristil čudovito podajo Mohameda Salaha, ki je tik pred odhodom na odmor povišal na 4:1 z uspešno izvedeno najstrožjo kaznijo. Končni izid je, ravno tako z bele točke, s svojim tretjim golom v obračunu postavil Brazilec Firmino, ki se je razveselil prvega trojčka v majici Liverpoola.

Liverpool ne pozna poraza že osem tekem. FOTO: Carl Recine/Reuters
Liverpool ne pozna poraza že osem tekem. FOTO: Carl Recine/Reuters


Le City in Chelsea doslej boljša


Postal je tretji brazilski nogometaš, ki se mu je to posrečilo v premier league, po Robinhu (Manchester City) oktobra leta 2008 in Afonsu Alvesu (Middlesbrough) maja istega leta. Otoški statistiki so izračunali tudi, da je Salah že desetič od začetka zadnje sezone na isti tekmi tako zadel kot podal, Liverpoolov izkupiček v prvih dvajsetih ligaških obračunih sezone (54 točk) pa je tretji najboljši, odkar zmaga prinaša tri točke. Boljša sta bila zgolj City v prejšnji sezoni (58 točk) in Chelsea v sezoni 2005/06 (55 točk).
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine