Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Ker jih je politika izključila, imajo svojo ekipo 45 let

Nekdanji nogometni asi Gorice so edinstven primer organiziranosti daleč naokoli. Koper se prebuja, Domžale vztrajajo, Celjani počivajo
Veterani Gorice na gostovanju pri prijateljih v Bijeljini v BiH. Foto Veterani ND Gorica
Veterani Gorice na gostovanju pri prijateljih v Bijeljini v BiH. Foto Veterani ND Gorica
7. 3. 2022 | 12:00
9. 3. 2022 | 10:00
12:15

Potem ko smo na športnih straneh Dela prejšnji teden predstavili aktivnosti veteranov Olimpije, Maribora in Mure, so na vrsto prišli še nekdanji asi Gorice, Kopra, Domžal in Celja. Vsi tu klubi so namreč osvajali šampionske krone v samostojni Sloveniji, njihove veteranske sekcije pa so različno zagnane in organizirane. Vsekakor so za zgled vsem nekdanji igralci Gorice oziroma še prej Vozil iz Nove Gorice, ki so se morali daljnega leta 1977 kar prisilno organizirati, če so želeli še ohraniti stik z nogometom.

Sedemnajstega aprila 1976 so razvpiti, politično dirigirani portoroški sklepi tedanjim aktivnim nogometašem, ki so dopolnili 24 let starosti, onemogočili nastopanje v rednem ligaškem tekmovanju. Pozneje se je sicer starostna omejitev spreminjala navzgor, postopoma je bila ukinjena, toda škoda je bila storjena tudi za moštvo Vozil iz Nove Gorice. Cel rod zelo kakovostnih igralcev iz modro-belih vrst se je moral posloviti od aktivnega igranja, a so nov smisel našli v veteranski sekciji. Med njimi so bili tudi Damjan Marušič, Dean Mavrič in Darko Gulin, ki so takrat sodili med najboljše igralce v Sloveniji.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine