Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Barcelona ostala v lovu za Oblakom in soigralci

Španska nogometna drama za naslov prvaka se nadaljuje: danes so bili po hudem boju Katalonci uspešni v Valencii.
Lionel Messi je k zmagi Barcelone v Valencii prispeval dva gola. FOTO: Pau Barrena/AFP
Lionel Messi je k zmagi Barcelone v Valencii prispeval dva gola. FOTO: Pau Barrena/AFP
1. 5. 2021 | 20:13
2. 5. 2021 | 23:06
1:51
Že dolgo je v španskem nogometnem prvenstvu glede boja za vrh vroče, še bolj kot v preteklosti pa negotova bitka madridskih Atletica, Reala, Barcelone in tudi Seville privablja posebno pozornost tudi pri nas, saj se slovenski vratar Jan Oblak z Atleticom bori za svoj prvi španski naslov.

Pisan konec tedna je sklenila Barca z gostovanjem v Valencii in v živahni tekmi zmagala s 3:2: prvi zvezdnik Lionel Messi je zadel dvakrat v polno, gol je pristavil še francoski as Antoine Griezmann. Velik del nogometne Španije že odšteva do prihodnjega vikenda in derbija za vrh Barcelona vs. Atletico Madrid. Tisti, ki pa stiskajo pesti za Real Madrid, pa bodo neučakani že prej, saj to moštvo najprej čaka v sredo polfinalna revanša lige prvakov proti Chelseaju v Londonu.

Nogometaši Elcheja so zahtevali ponovitev enajstmetrovke, ostalo pa je pri zmagi Jana Oblaka (z žogo) in soigralcev. FOTO: Jose Jordan/AFP
Nogometaši Elcheja so zahtevali ponovitev enajstmetrovke, ostalo pa je pri zmagi Jana Oblaka (z žogo) in soigralcev. FOTO: Jose Jordan/AFP


Oblakov Atletico je z Llorentejevim golom zmagal v Elcheju, kjer se je sicer močno zakuhalo okrog enajsmetrovke za domače. V zadnji minuti bi namreč gostitelji lahko izenačili, toda Fidel Chaves je z 11 m zadel vratnico. Domače moštvo si je želelo ponovitev, češ da se je Jan Oblak premikal in ni ostal na črti vrat, toda kot so obrazložili v temeljiti TV analizi po tekmi, njegovo premikanje ni vplivalo na strel, zato pomoč tehnologije VAR ni bila potrebna.

 

V večerni tekmi sobotnega sporeda je nato Real ugnal Osasuno z 2:0 (Militao, Casemiro) ter se spet približal mestnemu tekmecu, a slednji je ne glede na zmagi prvih zasledovalcev uvodni majski teden pričakal na vrhu lestvice. 

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine