Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Italijani so postali prvaki brez pravega napadalca

Nekdanji italijanski reprezentant Antonio Cassano je vselej veljal za kontroverznega nogometaša brez dlake na jeziku.
Antonio Cassano v majici Italije na euru 2012 na Poljskem. FOTO: Petr Josek Reuters
Antonio Cassano v majici Italije na euru 2012 na Poljskem. FOTO: Petr Josek Reuters
F. T.
14. 7. 2021 | 19:00
1:46
Nekdanji italijanski reprezentant Antonio Cassano je vselej veljal za kontroverznega nogometaša brez dlake na jeziku. Nekoč odlični dribler je leta 2001 prestopil iz Barija v Romo za tedaj rekordno odškodnino, odšteto za najstnika, namreč 60 milijard italijanskih lir, kar bi bilo danes 30 milijonov evrov, v resnici pa – upoštevaje inflacijo – še veliko več.

image_alt
Kako je Aleksander Čeferin prepotoval 25.000 kilometrov


Cassano je bil eden najbolj priljubljenih igralcev na »škornju«, pozneje je igral tudi za Real Madrid, Sampdorio, Milan, Inter in še nekatere italijanske ligaše. Po koncu letošnjega eura se je 39-letnik, ki je praznoval rojstni dan le en dan po finalu med Italijo in Anglijo na Wembleyju, oglasil tudi na račun italijanske reprezentance.


Kot da Immobile in Belotti ne bi igrala v napadu


»Euro 2020? Imeli smo veliko težavo. Igrali smo brez pravega napadalca, a smo vseeno postali evropski prvaki. Klobuk dol selektorju Robertu Manciniju, ki je že pred začetkom eura napovedal boj za lovoriko, čeprav je vedel, da nima pravega napadalca,« je zatrdil Cassano, ki je sklenil kariero pred štirimi leti, tudi v majici azzurrov pa je zbral 39 tekem in zabil 10 golov.

Spomnimo, Mancini je igral na letošnjem euru v konici napada z različnimi imeni, uporabil je tudi plejmejkerja Domenica Berardija, prva izbira pa je bil vendarle Ciro Immobile in druga Andrea Belotti.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine