Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Hotelirjem dobiček, navijačem nepozabno doživetje

V Kijevu skoraj vse pripravljeno na finale nogometne lige prvakov. V ospredju je skrb za varnost.
In skoraj bolj kot sam občutek po tekmi (zmagoslavni ali otožni) je močnejše nestrpno pričakovanje v zadnjih urah pred finalom, ki ga znajo pri Evropski nogometni zvezi (Uefa) dobro unovčiti. FOTO: Sergei Supinsky/AFP
In skoraj bolj kot sam občutek po tekmi (zmagoslavni ali otožni) je močnejše nestrpno pričakovanje v zadnjih urah pred finalom, ki ga znajo pri Evropski nogometni zvezi (Uefa) dobro unovčiti. FOTO: Sergei Supinsky/AFP
25. 5. 2018 | 19:00
2:53
Kijev - Navijači obeh finalistov so znali proslaviti uvrstitev v finale, toda glavobola niso imeli zgolj naslednje jutro, ampak ta še vedno traja, ko v denarnici in na bančnem računu iščejo zadnje evre za ogled finala v Kijevu. Prav tisti torek in sredo, ko so po polfinalu rajali navijači Reala in Liverpoola, so imeli namreč široke nasmeške tudi vsi hotelirji v Kijevu, ko so navijali cene do tri tisoč evrov za nočitev v hotelu s tremi zvezdicami.
 

Nič ni zastonj




Toda njihov dobiček zaradi oderuških cen bo prej ali slej izpuhtel, spomin navijačev na veliki finale nikoli. Še dodatno srečo bodo občutili zmagovalci, a tudi poraženci se bodo z veseljem spominjali že prvih pogledov na številne zastave, plakate in panoje s podobami svojih najljubših igralcev in klubskega grba, ki so opazni vse naokoli po Kijevu.



In skoraj bolj kot sam občutek po tekmi (zmagoslavni ali otožni) je močnejše nestrpno pričakovanje v zadnjih urah pred finalom, ki ga znajo pri Evropski nogometni zvezi (Uefa) unovčiti s številnimi stojnicami, nagradnimi igrami in zabavnim programom – noben spominek namreč ni zastonj, saj že zastavica z motivom finalne tekme stane deset evrov.


 

Pet tisoč varnostnikov


Da bo finale v Kijevu, je bila zadnja pomembna odločitev nekdanjega predsednika Uefe Michela Platinija, a njegove naslednike na čelu z Aleksandrom Čeferinom skrbi predvsem varnost. Finale lige prvakov je zaradi svoje odmevnosti vabljiva tarča terorističnih napadov, zato bo za varnost poskrbelo pet tisoč policistov, vojakov in varnostnikov.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine