Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Gregor Sorčan zamajal stolček Igorja Bišćana

Olimpija v 29. kolu 1. SNL ni zatresla goriške mreže in ima pred Mariborom še točko prednosti. Domžale izgubile v Celju
Issah Abass (desno) je proti Gorici izsilil enajstmetrovko, a je bil večji del tekme v senci branilca Mihe Gregoriča. FOTO: Tomi Lombar/Delo/
Issah Abass (desno) je proti Gorici izsilil enajstmetrovko, a je bil večji del tekme v senci branilca Mihe Gregoriča. FOTO: Tomi Lombar/Delo/
Gorazd Nejedly
30. 4. 2018 | 06:00
4:26
Prav nič se včeraj ni izšlo zeleno-belim. Ob neverjetni premoči, ki se je najbolje odražala v strelih, jim je obrnila hrbet še sreča. Junak prve šampionske zvezdice izpred dveh let Rok Kronaveter je bil tokrat veliki osmoljenec. Ne le zaradi izgubljenega dvoboja z bele točke proti Sorčanu, tudi zaradi še dveh, treh strelov, ki jih je Gorenjec iz Velesovega v primorskih vratih ubranil, ali pa so zleteli mimo vrat.

»Rok mi je streljal že dve, tri enajstmetrovke in vse v desni spodnji kot. Vrgel sem se in upal, da bo spet streljal v desno,« je vratar reprezentance do 21 let odkril manjšo podrobnost, ki je na koncu odločilno vplivala na razplet. Ne glede na vnovično sporno taktično preigravanje trenerja Olimpije Igorja Bišćana, ki je poskušal z lažno devetico in se spet uštel. Vsaka tekma, ki je Olimpija ni zmagala, je imela rokopis Zagrebčana na ljubljanski klopi. Ta je ob leporečenju in ugajanju včeraj potožil, da v klubu ne pihajo vsi v isti rog. O dvoboju z žilavimi Goričani?

»Tekma je bila ena tistih, ko ti ne gre nič od nog. Ob številnih priložnostih smo zastreljali še enajstmetrovko. Goričani niso grozili, imeli so odličnega Sorčana, toda vseeno jim lahko čestitam. Meni je pomembno, da so navijači z nami, igralcem pa ne morem očitati ničesar. Niso razočarali, od prve do zadnje minute so igrali na ena vrata,« je povedal nekdanji igralec Liverpoola, pri katerem se je očitno nalezel preračunljivosti od španskega trenerja Rafaela Beniteza.

»Sorčan je bil najzaslužnejši za točko. Razlika v kakovosti je očitna. Borili smo se, bili smo požrtvovalni, želel bi si, da bi bili še boljši v igri,« ni bil pretirano evforičen gostujoči trener Miran Srebrnić, ki je s pomlajeno zasedbo ponudil darilo Ljubljančanom, ti pa ga niso sprejeli.

Olimpija bo v četrtek – znova, ko bo že vedela, kako je svojo tekmo izpeljal Maribor – gostovala v Kidričevem. Zdaj je v položaju, ko ni več odvisna le od sebe, marveč predvsem od Maribora, ki bo 19. t. m. v 34. kolu gostitelj velikega derbija.


Celje končalo ni domžalskih zmag

Štirinajst tekem je trajal domžalski niz brez poraza. Končalo ga je Celje in bržkone je prvi poraz po 28. oktobru, ko je v Domžalah zmagal Maribor, pomenil, da so Domžale v položaju, ko lahko le mešajo štrene v šampionskem dvoboju Olimpije in Maribora. Troboja ni več. Celjani so naposled unovčili izkušnje preteklih derbijev z najboljšimi, ko so vse tekme najtesneje izgubili. V 28. kolu so nato osvojili prvo točko proti Olimpiji, v soboto pa premagali še enega od nepremagljivih v tej sezoni. Po nepisanem pravilu je jeziček na tehtnici na celjsko stran nagnil nekdanji Domžalčan Rudi Vancaš Požeg. S poškodbo Senijada Ibričića v 7. minuti se je začela domžalska nesreča, z osmim golom jo je zabelil Vancaš Požeg, Lovro Cvek pa je zadal zadnji udarec. Domžalčani so znižali preko Jamajčana Shamarja Nicholsona, a za kaj več jim je zmanjkalo »streliva«.
»Tekma je bila dobra, z veliko ritma in priložnosti. Odlično smo izpeljali prvi polčas, v drugem pa trpeli,« je bil vesel prvega velikega ligaškega skalpa v tej sezoni trener Dušan Kosić. Gostujoči trener Simon Rožman je dodal: »Žal nam je lahko veliko zapravljenih priložnosti. Slej kot prej je moralo priti do poraza, bolj me bolijo poškodbe štirih igralcev, ki so morda že končali sezono. Ne bomo se vdali.«
 

Aluminij odgovoril Ankaranu

Začetni udar Ankarana je stresel velenjsko moštvo. Treh žog v mreži niso pričakovali niti Ankarančani, ki so do odmora skoraj zapravili prednost. V drugem polčasu so se ubranili in se približali osmemu Aluminiju na vsega dve točki zaostanka. Toda pokalni finalisti so na izziv Primorcev odgovorili v Krškem. Kar niso zmogli v zaostali tekmi v Kidričevem, so v Krškem in spet ušli na varnih 5 točk prednosti.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine