Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Gorica je slaba, a prva Olimpija ni več najboljša

V 29. kolu 1. SNL danes tri tekme, jutri dve. Derbi bo v Celju, kjer gostujejo spomladi nepremagljive Domžale
Issah Abass (ob njem Goričan Dejan Žigon) je v prvem letošnjem dvoboju zabil zmagoviti gol, a spomladi je dosegel vsega dva gola in ni igral na ravni jesenski predstav. FOTO: Leon Vidic/Delo/
Issah Abass (ob njem Goričan Dejan Žigon) je v prvem letošnjem dvoboju zabil zmagoviti gol, a spomladi je dosegel vsega dva gola in ni igral na ravni jesenski predstav. FOTO: Leon Vidic/Delo/
Gorazd Nejedly
28. 4. 2018 | 12:00
4:15
Olimpija bo gostila spomladi sila slabo Gorico, Maribor bo imel lahko nalogo proti Triglavu, šampionske ambicije Domžal bi lahko ugasnile v Celju. Takšna je napoved za vodilno trojko v 29. kolu 1. SNL. Danes bodo tekme v Novi Gorici, Mariboru in Celju, jutri pa v Stožicah in Krškem.

Nova Gorica: Ankaran Hrvatini – Rudar (sobota, sodnik Dejan Balažič, 15): Pred dvema tednoma je Ankaran v Velenju naredil velik korak proti 9. mestu, da bi se minuli vikend v Kranju kljub dvema igralcema več (2:2) spotaknil z morda usodnimi posledicami. Prednost pred močno načetim Triglavom je sicer ohranil, toda kdo ve, kaj v tako nepredvidljivi bitki za obstanek in za preživetje lahko prinesejo naslednji dnevi in tedni. Prav zato si Primorci ne smejo privoščiti neumnosti, enako tudi »knapi«, ki evropsko 4. mesto krčevito branijo pred Celjani.

Maribor: Maribor – Triglav (Bojan Mertik, 16.50): Če bodo vijolični tekmovalni do skrajnosti, si Gorenjci lahko obetajo, da bodo prejeli točo golov. Ob vseh težavah so se spustili še v pravičniški boj s sodniško organizacijo – brez upanja, da bi dosegli kaj več. Kakšna krivica se jim je resda zgodila, ampak največ krivde za položaj na lestvici lahko pripišejo sebi. Mariborčani doživljajo nov razcvet, v katerem iz tekme v tekmo svoj položaj znova utrjuje športni direktor Zlatko Zahović. Družinsko srečo bi lahko dopolnil strelski šov sina Luke, kar bi pomenilo, da bi postal glavni favorit za strelsko lovoriko. Za prvim strelcem Matejem Poplatnikom (Triglav) zaostaja 5 golov – 8:13.

Celje: Celje – Domžale (Damir Skomina, 18.45): Pred desetimi dnevi so na zaostali tekmi doma zmagale Domžale (1:0). V gosteh bo naloga precej težja, še posebej, če so se Celjani, pri katerih blesti nekdanji Domžalčan Rudi Vancaš Požeg, kolikor toliko osvežili in si povrnili moči po hudem spomladanskem ritmu, v katerem so igrali dve tekmi več od tekmecev. Obe moštvi igrata odprto, pri čemer Celjanom še manjka kanček taktične zrelosti. Domžalčane tepe slaba jesen. Četudi bodo z neodločenim izidom niz tekem brez poraza podaljšali na 15, ne bo razlogov za veselje. Možnosti za naslov prvaka bi bile na meji znanstvene fantastike.

Ljubljana: Olimpija – Gorica (nedelja, Roberto Ponis, 16.50): Pa ja ne bodo vsega zavozili proti spomladi obupno slabi, a tudi nesrečni Gorici. Tako so po malem zaskrbljeni privrženci Olimpije in predvsem tisti, ki vedo, da so jo Goričani v preteklosti že ničkolikokrat zagodli Ljubljančanom. Pa vendar; presenečenje ne bi bilo presenečenje. Forma zeleno-belih in poteze trenerja Igorja Bišćana so vse prej kot idealne. Čeprav predsednik Milan Mandarić daje podporo Bišćanu, ni tako slep, da ne bi videl, da mu iz rok uhajajo vajeti in točke. Zagrebčana v igri za šampionskega trenerja lahko obdržijo le igralci.

Krško: Krško – Aluminij (Bojan Tkalčič, 19): Domači klub se je razšel s tujimi vlagatelji, ki v Sloveniji v takšnih okoljih nimajo kaj početi. Nogomet je lahko ob najboljšem scenariju pri nas posel le za tri, štiri klube, za druge pa popoldanska dejavnost z maksimalnim entuziazmom, ki ima nekaj zametkov profesionalizma. Osnovno poslanstvo Krškega (in Aluminija) je vzgoja igralcev, tekme na članski ravni in v najmočnejšem tekmovanju v državi pa nagrada za dobro delo. Z odhodom tujih vlagateljev, bi se lahko sezona predčasno končala tudi za kakšnega pomembnega igralca, tujca v domačem taboru. Aluminij še ni brez skrbi!

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine