Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Dvojec z dna le za ogrevanje pred sredino nevihto

Danes dve tekmi 31. kola, jutri tri. Maribor danes gosti Ankaran, Olimpija jutri Triglav. V Novi Gorici generalka Domžal za derbi s prvakom.
Andreju Vombergarju trener Igor Bišćan spomladi ni veliko zaupal, a bi jutri lahko le dobil več minut. FOTO: Leon Vidic/Delo/
Andreju Vombergarju trener Igor Bišćan spomladi ni veliko zaupal, a bi jutri lahko le dobil več minut. FOTO: Leon Vidic/Delo/
Gorazd Nejedly
5. 5. 2018 | 09:00
3:14
Maribor: Maribor – Ankaran (sobota, sodnik David Šmajc, 16.50): Je pogrevanje stare »župe«, da bi se trener Darko Milanič, lahko vrnil v Beograd, kjer je kot najstnik začel ustvarjati uspešno igralsko kariero, in sedel na trenerski stolček Partizana, zgolj manever, da se ohrani tekmovalna forma? Morda, toda nekaj je treba vedeti: Milanič in športni direktor Zlatko Zahović nista več prijatelja za vsako ceno. Združuje ju le še pragmatizem in končni cilj: naslov prvaka. Za vijolične je Ankaran dober trening, tekma za osvežitev in za rezerviste. In predvsem generalka za sredino gostovanje v Domžalah, kjer bo tekma sezone. Če ne izgubijo, bo v Ljudskem vrtu deset dni pozneje zagotovo padla Olimpija in prvak bo znan, zagotavljajo v mariborskem taboru.

Krško: Krško – Rudar (Matej Jug, 19): Krški toplo-hladni ritem ne pomeni nič za Rudarja, saj je še na slabšem. Velenjčani izgubljajo evropsko bitko s Celjem, zato je zmaga tako rekoč nujna. Krčanom poraz ne bi povzročil tekmovalnih posledic, zgolj čustvene. Za lepši vikend bosta morala več pokazati pomladna dolžnika, ob odmoru prvi strelec lige, zdaj le tretji Miljan Škrbić, in najboljši asistent lige Tonči Mujan.

Nova Gorica: Gorica – Domžale (nedelja, Damir Skomina, 13): V 1. SNL bi red moral biti tak, da je Gorica izzivalec Maribora in Olimpije, Domžale pa klub, ki trka na vrata za vstop med najboljše tri. Pa ni. Gorica je vajenka za Domžale, a je v ritmu, ki lahko dokončno ugasne domžalske sanje o boju za prvaka do zadnjega kola. Njej v dobro je, da ima spet igralsko širino, domžalska se je zožila. Trener Simon Rožman nima izbire, kot le zmago. Na kakršen koli način, da bi lahko ohranjal tekmovalno dodano vrednost lige. Domžalčani so tudi v rahlem strahu, da bo sodnik Skomina evropsko formo podaljšal v SNL. Skrb preveč, Goričani so imeli s Koprčanom več težav kot oni. Tudi na medsebojnih tekmah.

Ljubljana: Olimpija – Triglav (Slavko Vinčić, 16.50): Igor Bišćan je za okroglih 40 let dobil darilo igralcev v obliki zmage v Kidričevem. Ni bila lahka in tudi ni skrila tega, da trener ne pomišlja o inovativnih potezah, s katerimi bi vlil več zaupanja, da lahko barko zapelje v šampionski zaliv. Triglav je le primeren sparing tekmec za osvežitev najvidnejših igralcev in za aktiviranje rezervistov pred gostovanjem v Velenju.

Celje: Celje – Aluminij (Alen Borošak, 19): Gostje so sila neugodni tekmeci za Celjane, ampak z glavo so že v finalu pokalnega tekmovanja. Dotlej bodo tekmovalni le toliko, kolikor jih bo ogrožal zadnji dvojec. Ta vikend jih ne bo.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine