Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Bitka za Glasgow Rangersu

Ponovoletni živžav v elitnih evropskih prvenstvih, Leipzig Kevina Kampla prevzel vodstvo v bundesligi.
Tottenhamov Harry Kane je proti Leedsu iz najstrožje kazni zadel še šestnajstič zapored. FOTO: Julian Finney/AFP
Tottenhamov Harry Kane je proti Leedsu iz najstrožje kazni zadel še šestnajstič zapored. FOTO: Julian Finney/AFP
M. U.
2. 1. 2021 | 18:51
2. 1. 2021 | 22:53
3:47
Ob tradicionalni uri, 15.30, je bila odigrana večina tekem 14. kola nemške nogometne lige. Izidi: Köln - Augsburg 0:1, Hoffenheim - Freiburg 1:3, Arminia Bielefeld - Borussia Mönchengladbach 0:1, Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen 2:1, Werder - Union Berlin 0:2, Hertha - Schalke 3:0 (Berlinčani so Schalke novega trenerja Christiana Grossa še bolj utrdili na zadnjem mestu razpredelnice). Če klub iz Gelsenkirchna ne bo dobil naslednje tekme proti Hoffenheimu, bo izenačil rekordni niz 31 dvobojev brez zmage v bundesligi, tisti Tasmanie Berlin iz sezone 1965/66.

Leipzig je v Stuttgartu zmagal z 1:0 in začasno prevzel vodstvo na lestvici. Kevin Kampl je igral do 66. minute, v naslednji je Španec Dani Olmo, nekdanji igralec zagrebškega Dinama, zadel za zmago. V nedeljo bosta dvoboj pred tem kolom vodečega Bayerna in Mainza in tisti med Borussio Dortmund in Wolfsburgom.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Tottenham v četrto le zmagal


V angleški elitni ligi je na vrsti 17. kolo. Tottenham je prekinil niz treh zaporednih tekem brez zmage, v Londonu je s 3:0 premagal Leeds in se vsaj začasno prebil na tretje mesto prvenstvene razpredelnice. Za Hotspur so zadeli Harry Kane iz enajstmetrovke v 29. minuti, Heung-Min Son v 43., to je bil njegov 12. zadetek v sezoni, zdaj za najboljšim strelcem Mohamedom Salahom (Liverpool) zaostaja le za gol, in Toby Alderweireld v 50.

Crystal Palace je zadnjeuvrščeni Sheffield United ugnal z 2:0, srečanje Brightona in Wolverhamptona se je končalo z izidom 3:3. Arsenal je gostoval pri predzadnjem West Bromwich Albionu in ga premagal s 4:0. Jutri bo na sporedu derbi med Chelseajem in Manchester Cityjem, na sporedu je še obračun Newcastle - Leicester, vodilni Liverpool, ima 33 točk kot Manchester United, v ponedeljek gostuje pri presenečenju prvenstva Southamptonu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Remi v seviljskem derbiju


Španski prvoligaši so krenili v igranje tekem 17. kola, Villarreal je z 2:1 premagal Levante, seviljski derbi med Betisom in Sevillo se je končal brez zmagovalca (1:1), Getafe je doma z 0:1 izgubil z Real Valladolidom. Drugouvrščeni Real Madrid, za dve točki je zaostajal za Atleticom slovenskega vratarja Jana Oblaka, je z 2:0 (Lucas 6., Marco Asensio 53.) premagal Celto iz Viga in skočil na sam vrh razpredelnice. Atletico jutri gostuje v Baskiji pri Alavesu iz Vitorie-Gasteiza, mini baskovski derbi bo v San Sebastianu-Donostii med tretjeuvrščenim Real Sociedadom in Osasuno, Barcelona bo na tujem igrala s povratnikom v prvo ligo Huesco.

Standings provided by SofaScore LiveScore


V škotskem in mestnem glasgowskem derbiju med igralci Rangersa, modri dresi, in Celtica se vedno bojuje do skrajnih moči. FOTO: Russell Cheyne/Reuters
V škotskem in mestnem glasgowskem derbiju med igralci Rangersa, modri dresi, in Celtica se vedno bojuje do skrajnih moči. FOTO: Russell Cheyne/Reuters

 

Nov udarec za Celtic


Na Škotskem je bil v okviru 22. kola vroči derbi med največjima tekmecema Rangersom in Celticom. Z avtogolom Calluma McGregorja v 70. minuti je zmagal Rangers, seveda ni šlo brez rdečega kartona, Celticov Izraelec Nir Bitton si ga je prislužil v 62. minuti. Protestantski Rangers je katoliškemu klubu in serijskemu državnemu prvaku od leta 2012 prizadejal nov udarec, zdaj na lestvici vodi kar z 19 točkami prednosti, Celtic ima sicer tri tekme manj.


 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine