Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Bayern boljši v vsem, razen v golih

Real Madrid je v izločilnih bojih lige prvakov slavil v gosteh pri PSG (2:1), Juventusu (3:0) in tokrat še pri Bayernu (2:1).
Marco Asensio je vstopil v igro v drugem polčasu in znova potrdil svoje neizmeren talent. FOTO: AFP
Marco Asensio je vstopil v igro v drugem polčasu in znova potrdil svoje neizmeren talent. FOTO: AFP
A. V.
26. 4. 2018 | 08:02
26. 4. 2018 | 08:25
4:14
München - Pri vseh statističnih podatkih je bil Bayern boljši od Reala z izjemo enega - golov. Moštvo Juppa Heynckesa je imelo več skupnih strelov (17:7), več strelov v okvir vrat (5:4), večjo posest žoge (56%:44%), več podaj (585:392), boljšo uspešnost podaj (86%:81%), več predložkov (29:7) ... Toda Real Madrid je dosegel dva gola, Bayern samo enega, zato je finalu mnogo bližje kraljevski klub.

Real se po zasuku spogleduje s finalom (VIDEO)

»Oba gola smo Realu podarili, nam pa ni uspelo unovčiti številnih priložnosti, zato ni čudno, da smo izgubili,« je bil razočaran Bayernov strateg Heynckes. »Redko ima Bayern toliko priložnosti, a jih ne izkoristi. Na drugi strani Real skoraj ni imel priložnosti, toda dosegel je dva gola. In ko se združita dve takšni situaciji, je poraz edina logična posledica.«
Keylor Navas in Marcelo sta zakuhala Bayernov gol, toda nato sta bila med največjimi junaki Realove zmage.
Keylor Navas in Marcelo sta zakuhala Bayernov gol, toda nato sta bila med največjimi junaki Realove zmage.


Lewandowski o prestopu ni želel govoriti


Pri Bayernu so vse tri menjave opravili zaradi poškodb. Že v prvem polčasu sta se poškodovala Arjen Robben in Jerome Boateng, nato v drugem polčasu še Javi Martinez. »Bomo videli, kaj bodo razkrili zdravniški pregledi, toda če bosta Arjen in Jerome manjkala na povratni tekmi, bo to za nas velik udarec,« je tarnal Bayernov trener.

Po tekmi je bil v središču pozornosti Bayernov napadalec Robert Lewandowski. Nobena skrivnost ni več, da ga želi Real poleti zvabiti v Madrid, toda poljski napadalec bo težko prepričal Bayernovo upravo, da mu dovoli zamenjati delodajalca. »Še najboljše bo, če o tem nič ne povem,« je bil po porazu proti Realu skrivnosten Lewandowski.


Junaka Vazquez in Asensio


Toda poškodbe in napake v obrambi niso bile samo Bayernov problem, ampak tudi Realov. Madridčani so edini gol prejeli po seriji napak od zvezne vrste, branilca Marcela in nespretnemu posredovanju vratarja Keylorja Navasa. In tudi Realov trener Zinedine Zidane je moral zamenjati Isca in Danija Carvajala zaradi poškodbe. Razlika je samo ta, da so v Realovi zasedbi na vse tegobe pozabili, ker so zmagali.

Takoj po zadnjem sodnikovem žvižgu je na igrišče vdrlo več navijačev, kar pa igralcem ni bilo preveč všeč.
Takoj po zadnjem sodnikovem žvižgu je na igrišče vdrlo več navijačev, kar pa igralcem ni bilo preveč všeč.


»Trpeli smo od začetka do konca, toda tako je v ligi prvakov,« je bil umirjen Zidane, potem ko je njegova zasedba dobila še tretjo gostujočo tekmo v izločilnih bojih lige prvakov v tej sezoni. Real je namreč s 2:1 slavil v Parizu pri PSG, nato s 3:0 v Torinu pri Juventusu in tokrat še z 2:1 v Münchnu proti Bayernu.

Ker je bil Cristiano Ronaldo povsem neprepoznaven, sta zablestela Lucas Vazquez in Marco Asensio. »Ne samo v napadu, odlična sta bila tudi v obrambi in se podredila ekipi,« je povedal Zidane, spregovoril pa je tudi mladi Asensio: »Še zdaleč nismo v finalu. V Madridu nas čaka še težje delo.«
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine