Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Atletico z Janom Oblakom v podaljšku superpokala strl Real Madrid (FOTO)

Nogometaši Atletica so slavili s 4:2 in prvič v evropskem finalu premagali Real, po rednem delu je bilo 2:2. 
Jan Oblak je z Atleticom osvojil še drugo evropsko lovoriko v tem letu. FOTO: AFP
Jan Oblak je z Atleticom osvojil še drugo evropsko lovoriko v tem letu. FOTO: AFP
15. 8. 2018 | 20:43
16. 8. 2018 | 06:41
4:54
V Talinu sta Atletico in Real prikazala zelo dobro nogometno predstavo in šest zadetkov, prvo evropsko lovoriko v novi sezoni pa so dvignili nogometaši Atletica, ki so v podaljšku strli odpor Reala za zmago s 4:2. Atletico je prvič premagal Real v finalu ali izločilnih dvobojih v evropskih tekmovanjih. 

Atletico je povedel že v 1. minuti, ko je neodločnost obrambe Reala izkoristil Diego Costa in žogo z močnim strelom poslal v mrežo belega baleta. Real se ni zmedel, večji del prvega polčasa je prevladoval in tudi izenačil prek Karima Benzemaja, v drugem polčasu je Ramos izkoristil enajstmetrovko za vodstvo z 2:1, za novo izenačenje je še enkrat zadel Costa.

Sledil je podaljšek, ki je potekal povsem po notah Atletica, Saul Niguez je z izjemnim volejem povedel Atletico v novo vodstvo, za končnih 4:2 je zadel še Koke in zagotovil varovancem Diega Simeoneja prvo letošnjo lovoriko v Evropi, Jan Oblak in druščina se nadejajo, da ni bila zadnja. 

Antoine Griezmann s pokalom. FOTO: Reuters
Antoine Griezmann s pokalom. FOTO: Reuters

 

Costa povedel Atletico v vodstvo že v prvi minuti


Za Atletico se je tekma začela sanjsko, Diego Costa je zadel že v prvi minuti. Španski napadalec je z glavo sprejel žogo pred kazenskim prostorom, obramba Reala je bila premalo odločna in Costa je prodrl v kazenski prostor, nato pa z močnim strelom iz skoraj mrtvega kota premagal Keylorja Navasa, ki danes še začenja v vratih Reala pred Courtoisom. 

Po uvodnem šoku se je Real hitro pobral in začel prevladovati na sredini igrišča, najbližje zadetku so bili po zmedi v obrambi Atletica, a je Oblak žogo ravno dovolj odbil, da se ni skotalila v mrežo in po četrt ure igre ostaja pri 1:0 za Atletico. V 27. minuti so galaktiki izenačili preko Karima Benzemaja, ki je predložek z desne strani z glavo spremenil v zadetek, že njegov 57. v evropskih tekmovanjih.

Po golu Kokeja je Atletico povedel s 4:2. FOTO: AFP
Po golu Kokeja je Atletico povedel s 4:2. FOTO: AFP


Po izenačujočem zadetku je Real še močneje pritisnil na plin, Marco Asensio je bil dvakrat blizu zadetku, enkrat je predolgo čakal s strelom, drugič pa je žoga za las zletela mimo vrat in ostalo je pri 1:1, Atletico pa je čakal predvsem na hitre protinapade. Prvi polčas se je končal z izidom 1:1, spremljali smo zanimivo nogometno predstavo s kopico priložnosti, a tudi veliko napakami, ki kažejo na to, da obe ekipi še nista v pravi tekmovalni formi na začetku sezone. 

Real je povedel v 62. minuti, ko je po predložku v kazenski prostor nespretno z roko posredoval Juanfran, Marciniak je upravičeno pokazal na belo točko, enajstmetrovko pa je rutinirano izvedel Realov kapetan Sergio Ramos, Jan Oblak je bil povsem brez moči in v prednosti je bil Real. 

Sergio Ramos je Real povedel v vodstvo z enajstmetrovke. FOTO: AFP
Sergio Ramos je Real povedel v vodstvo z enajstmetrovke. FOTO: AFP

 

Najlepši zadetek večera dosegel Niguez


Akcijo za izenačenje Atletica je začel Juanfran, ki je žogo spravil do Corree v kazenskem prostoru, ta je žogo po tleh podal na rob petmetrskega prostora, Keylorju Navasu je šla čez roko in Diego Costa jo je z drugim zadetkom na tekmi pospravil v prazno mrežo za izenačenje na 2:2. Zadnjo akcijo v rednem delu tekme je zapravil Marcelo, ki je želel s škarjicami v zadnjih sekundah tekme pospraviti žogo v mrežo, a jo je zgrešil in o zmagovalcu je odločal podaljšek. 

V 98. minuti je Raphael Varane izgubil žogo na robu svojega kazenskega prostora, Costa je našel Thomasa Parteya, ta je poslal predložek v kazenski prostor, akcijo pa je s čudovitim volejem končal Saul Niguez in pospravil žogo pod prečko vrat Reala za vodstvo s 3:2. Atletico je še povišal svojo prednost v 104. minuti, protinapad je spet začel Diego Costa, akcijo pa s strelom z roba kazenskega prostora zaključil Koke za prednost dveh zadetkov. 

Real Madrid : Atletico Madrid 2:4 (1:1)
Benzema 27, Ramos 62; Costa 1, 79, Niguez 98, Koke 104.

Real Madrid: Navas, Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo, Kroos, Casemiro, Isco, Bale, Benzema, Asensio.
Atletico MadridOblak, Juanfran, Savic, Godin, Lucas, Lemar, Rodri, Saul, Koke, Costa, Griezmann.

Sodnik: Szymon Marciniak (Poljska).

Diego Costa je že v 1. minuti zadel za vodstvo Atletica. FOTO: Reuters
Diego Costa je že v 1. minuti zadel za vodstvo Atletica. FOTO: Reuters

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine