Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Angleška reprezentanca kar kliče po igralcu, kakršen je 19-letni Foden

Zvezdniki Manchester Cityja upravičili vlogo favoritov proti Dinamu, Crvena zvezda krvavo potrebovala zmago.
Phil Foden (levo) je veliki up angleškega nogometa in Manchester Cityja. FOTO: Reuters
Phil Foden (levo) je veliki up angleškega nogometa in Manchester Cityja. FOTO: Reuters
2. 10. 2019 | 06:00
2. 10. 2019 | 11:29
4:42
Ljubljana – Nogometaši zagrebškega Dinama so morali po uvodni visoki zmagi pred svojimi navijači nad Atalanto (4:0) v drugem krogu lige prvakov v gosteh priznati premoč zvezdnikom Manchester Cityja (0:2). Angleški šampioni so dolgo lomili odpor  hrvaških prvakov, zlomili pa so ga v 66. minuti, ko je v polno zadel Raheem Sterling, ki je le deset minut pred tem vstopil v igro kot »džoker«.

Končni izid je v peti minuti sodnikovega dodatka postavil Phil Foden, ki je le malo prej na igrišču zamenjal Davida Silvo. »Tekmeci so se zelo dobro borili in branili, na kar pa smo bili pripravljeni. Vedeli smo, da si bomo – če bomo potrpežljivi, se držali našega načrta in vztrajali pri naši igri – priigrali več priložnosti in prej ali slej tudi zadeli, kar se je tudi uresničilo,« je povedal Sterling in glede 19-letnega Fodna, ki je dosegel svoj prvi gol v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju, pristavil: »Zares sem vesel zanj. Phil trdo trenira vsak dan in neizmerno uživa v igranju nogometa. Ima izjemne telesne sposobnosti, po ravno takšnem igralcu prav kliče naša reprezentanca.«


Stojanović odigral vso tekmo


Zagrebčani, za katere je slovenski reprezentant Petar Stojanović odigral vso tekmo, so športno sprejeli poraz. »Med tekmo smo bili živčni in zaradi tega delali napake. Po prejetem zadetku smo poskušali več napadati, do zadnjega smo bili v igri za kaj več, kar ni mačji kašelj. Navsezadnje je Manchester City razred nad nami, kar je tokrat tudi potrdil,« je Nenad Bjelica, trener Dinama, komentiral terensko premoč gostiteljev (posest žoge 71 % : 29 % v korist Manchestra).

Dani Olmo, Španec na začasnem delu v Zagrebu, je bil zadovoljen z odporom, ki so ga nudili angleškim prvakom. »Bilo je težko, vedeli smo, kako zelo so močni. Čeprav si nismo priigrali prav veliko priložnosti, smo lahko zadovoljni s prikazanim. V obrambi smo bili zelo čvrsti, dali smo vse od sebe in jim dodobra otežili delo,« je razmišljal 21-letni Katalonec, ki meni, da se bodo za preboj iz skupine C udarili s Šahtarjem. Moštvo iz Donjecka je sicer včeraj na tujem z 2:1 ugnalo Atalanto z Josipom Iličićem na čelu in se po točkah izenačilo z Dinamom.

»Tekmi s Šahtarjem bosta po vsej verjetnosti najpomembnejši za nas in bosta očitno odločili o tem, kdo bo skupinski del končal na drugem in kdo na tretjem mestu,« je še dejal Olmo, ki je junija prispeval zelo viden delež h končnemu zmagoslavju Špancev na evropskem prvenstvu do 21 let.


Popoln zasuk Crvene zvezde


Prvih (treh) točk v tej sezoni lige prvakov so se včeraj razveselili nogometaši Crvene zvezde, ki so pred svojimi navijači s 3:1 premagali igralce Olympiakosa. Potem ko so prvi polčas izgubili (grško zasedbo je v 37. minuti v vodstvo popeljal Portugalec Ruben Semedo), so v drugem poskrbeli za popoln zasuk. Za zmagoslavje Beograjčanov so gole prispevali Miloš Vulić (62.), Nemanja Milunović (87.) in Richmond Boakye (90.).
Richmond Boakye (levo) se je takole veselil svojega gola za Crveno zvezdo. FOTO: Reuters
Richmond Boakye (levo) se je takole veselil svojega gola za Crveno zvezdo. FOTO: Reuters


Nalogo jim je močno olajšal Alžirec Yassine Benzia, ki je v 58. minuti prejel drugi rumeni karton, zaradi česar je moral predčasno pod prho. Olympiakos z igralcem manj ni bil več kos Crveni zvezdi. »Nočem iskati izgovorov, toda v drugem polčasu smo bili več kot 30 minut številčno oslabljeni, kar se na tekmah v gosteh še toliko bolj pozna. Glede ne to, kako smo igrali prvo uro, si nismo zaslužili poraza,« je zmajeval z glavo branilec pirejskega moštva Vasilis Torosidis.

Na drugi strani seveda niso skrivali veselja. »Dva dogodka sta vplivala na potek in razplet dvoboja: izključitev Benzie in zapravljena priložnost Meriaha tik pred našim drugim zadetkom,« je pojasnil Vladan Milojević, trener Crvene zvezde, in dodal, da so to zmago krvavo potrebovali. »Za nami so res težki tedni ...«

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine