Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Abreu obšel svet in kariero sklenil v 31. klubu

Nekdanji urugvajski reprezentant Sebastian Abreu, ki si lasti tudi Guinnessov rekord po številu klubov, za katere je igral v karieri, se je upokojil.
Abreu med zadnjo tekmo v karieri. Pri klubu Sud America je v zadnjem času opravljal tudi trenersko funkcijo. FOTO: Pablo Porciuncula/AFP
Abreu med zadnjo tekmo v karieri. Pri klubu Sud America je v zadnjem času opravljal tudi trenersko funkcijo. FOTO: Pablo Porciuncula/AFP
J. K.
13. 6. 2021 | 17:00
1:36
Sebastian Abreu je kariero sklenil z nastopi za kar 31 klubov. »Norec«, kot se ga je prijel vzdevek, se je marca pridružil novemu urugvajskemu prvoligašu Sud America.

»Zastor se po 26 letih spušča,« je dejal Abreu, ki je med profesionalci debitiral davnega leta 1994. V karieri je poleg domačega Urugvaja igral še v Argentini, Španiji, Braziliji, Mehiki, Izraelu, Grčiji, Paragvaju, Ekvadorju, Čilu in El Salvadorju.

»Bil sem odločen pri sprejemanju odločitve, jasno, saj sem spoznal, da je to pravi trenutek, ko sem še aktiven in igram v prvi ligi. Mislim, da je to pravi način, ko je ekipa v dobrem stanju. Zdaj je pravi trenutek,« je dodal Abreu, ki se je sicer poslovil z visokim porazom na mestnem derbiju z Liverpoolom iz Montevidea (0:5).

Na 851 tekmah je dosegel 432 golov. Vrhunec njegove kariere je naslov južnoameriškega prvaka z urugvajsko reprezentanco (2011), s katero je nastopil na dveh svetovnih prvenstvih. Nekaj časa je bil v zaključku minulega tisočletja tudi klubski soigralec velikeg Diega Maradone. Zdaj naj bi začel trenersko kariero.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine