Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

1. SNL: Olimpija po enem dnevu spet sklatila vijolične z vrha (VIDEO)

Ljubljančani so bili v Stožicah od zadnjeuvrščenega Triglava boljši z 2:0, oba gola pa dosegli že v prvem polčasu.
Jason Davidson (levo) je zadel prvič v Olimpijinem dresu. Foto Roman Šipić/Delo
Jason Davidson (levo) je zadel prvič v Olimpijinem dresu. Foto Roman Šipić/Delo
J. P.
6. 5. 2018 | 19:47
6. 5. 2018 | 22:16
3:31
Ljubljana - Nogometaši Olimpije so po enem dnevu spet sklatili Mariborčane z vrha prvoligaške razpredelnice, po 31. kolu imajo točko naskoka, danes so bili v Stožicah z 2:0 pričakovano boljši od zadnjeuvrščenega Triglava, njegov odpor so strli že v prvem polčasu. To je bil dvoboj čvrstih obramb in premalo podjetnih napadov, moštvi sta skupaj sprožili zgolj pet strelov v okvir vrat (4:1), v drugem polčasu le enega. Kranjčani niso v celotnem dvoboju izvajali niti enega kota.

Davidson prvič

Ljubljančani so vodili že po četrt ure igre. Akcijo je začel Tomislav Tomić, ki je zaposlil Mitcha Apaua, ta pa je žogo nemudoma poslal v kazenski prostor, v katerem se je najbolje znašel Avstralec Jason Davidson in z močnim strelom dosegel svoj prvenec v zeleno-belem dresu. Drugič se je Triglavova mreža zatresla v 38. minuti. Dario Čanađija je ukradel žogo na sredini igrišča, podal Roku Kronavetru, ta pa je z globinskim predložkom zaposlil Issaha Abassa, ki je preigral dva tekmeca in na hrbet spravil še nekdanjega Olimpijinega vratarja Elvisa Džafića. V drugem polčasu se rezultat ni več spremenil.



Olimpija : Triglav 2:0 (2:0)

Štadion Stožice, gledalcev 2500, sodnik Vinčić (Maribor).

Strelca: 1:0 - Davidson (15.), 2:0 - Abass (38.).

Olimpija: Ivačič, Apau, Zarifović, Uremović, Štiglec, Tomić, Čanađija, Savić (od 87. Oduwa), Kronaveter (od 68. Kapun), Davidson, Abass (od 71. Vombergar).

Triglav: Džafić, Kuhar (od 80. Bojić), Elsner, D. Kryeziu, Zec (od 57. Šmit), Mlakar, Udović, E. Kryeziu, Tijanić, Majcen (od 58. Žurga), Bukara.

Celje : Aluminij 2:2 (0:0)

Štadion Arena Z'Dežele, gledalcev 400, sodnik Borošak (Spodnji Duplek).

Strelci: 1:0 - Vizinger (54.), 1:1 - Makengo (64.), 1:2 - Tahiraj (72.), 2:2 - Požeg Vancaš (79.).

Celje: Jurhar, Stojinović, Džinić, Travner, Vidmajer, Cvek, Pišek, Pečnik (od 75. Lotrič), Pungaršek (od 74. Štraus), Požeg Vancaš, Vizinger (od 88. Predragović).

Aluminij: Kovačič, Krajnc, Šme, Martinović, Ploj, Petrovič, Ivančić (od 61. Makengo), Jurčević, Horvat (od 61. Tahiraj), I. Mensah (od 80. D. Mensah), Nunić.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine