Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Od belega dresa se je poslovil s cirkuško trojko za naslov (VIDEO)

Luka Dončić v četrti tekmi finala španskega prvenstva ni blestel, a je dosegel pomembno trojko za Real, ki je Baskonio premagal s 96:85.
Luka Dončić je danes še igral četrto tekmo finala, v noči na petek ga čaka nabor lige NBA. 
Luka Dončić je danes še igral četrto tekmo finala, v noči na petek ga čaka nabor lige NBA. 
N. Gr.
19. 6. 2018 | 22:21
19. 6. 2018 | 23:19
2:29
Madridski Real se povsem zasluženo veseli naslova španskega košarkarskega prvaka. Na četrti tekmi je gostoval v nabito polni Fernando Buesa Areni v Baskiji, v kateri je Baskonio premagal s 96:85. To je bila zadnja tekma Luke Dončića v belem dresu, od Reala se poslavlja z naslovom španskega prvaka in naslovom prvaka evrolige. 

Finalna serija je bila v vseh štirih tekmah napeta, tako je bilo tudi do zadnjih dveh minut v Vitorii. Dončić na četrti tekmi ni blestel, iz igre je metal le šestkrat in zadel dva meta, drugega šele dobri dve minuti pred koncem, ko je s cirkuško trojko z ene noge v zadnji stotinki napada povišal vodstvo Reala na šest točk, predvsem pa je ustavil nalet Baskonie in jih psihološko dotolkel, nato je svoje dodal še Facundo Campazzo in Real se je zasluženo razveselil naslova. 

Dončić se je ustavil pri osmih točkah v slabih 29 minutah, dodal je še osem skokov in dve asistenci. Junak Reala na četrti tekmi je bil Rudy Fernandez, ki je vodil igro Reala in tekmo končal s 27 točkami, postal je tudi MVP finala španskega prvenstva, svoje je dodal tudi Gustavo Ayon s 14 točkami in sedmimi skoki. 


 

V noči na petek ga čaka nabor


Luka Dončić je s kotičkom očesa zagotovo že pogledoval čez lužo, ker je Real v štirih tekmah dokončal svojo nalogo, se bo lahko odpravil na nabor lige NBA v New York, ki bo potekal v noči iz četrtka na petek ob enih zjutraj po slovenskem času. Dončića analitiki v zadnjih dneh postavljajo na četrto mesto, izbral naj bi ga Memphis, a je vse razen tega, da naj bi bil prvi izbor nabora DeAndre Ayton, še vedno zelo negotovo. 

Era Luke Dončića v dresu madridskega Reala se izteka, predstave v belem dresu so ga izstrelile med zvezdnike svetovne košarke, po izjemni sezoni z naslovom evropskega prvaka, naslovom v evroligi in naslovom v španskem prvenstvu pa je napočil čas, da svoje mojstrstvo pokaže še čez lužo. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine