Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

NBA: Končno čas za dvoboj prvakov in Raket (VIDEO)

Houston in Golden State sta opravila delo v konferenčnem polfinalu, čas je za dolgo pričakovani finale Zahoda.
Steph Curry je nazaj, trojke spet padajo z vseh strani. FOTO: Ezra Shaw/Afp
Steph Curry je nazaj, trojke spet padajo z vseh strani. FOTO: Ezra Shaw/Afp
N. Gr.
9. 5. 2018 | 10:34
9. 5. 2018 | 10:45
2:15
Ko se je med sezono izkristaliziralo razmerje moči v ligi NBA, so vsi začeli razmišljati o konferenčnem finalu med Houstonom in Golden Statom. Zdaj smo ga dočakali, Houston je s 112:102 še četrtič premagal Utah, Golden State pa s 113:104 New Orleans. 

Junak ob zmagi Houstona je bil Chris Paul, ki je dosegel 41 točk in se prvič v svoji dolgi in uspešni karieri uvrstil v konferenčni finale. Soigralci so bili polni hvale na njegov račun. Tekmo je vzel v svoje roke, vidi se, kako željan je dokazovanja, v končnici takšne priložnosti še ni imel. Mi mu moramo le še pomagati na najboljši možen način, je bil nad igro Paula navdušen prvi zvezdnik James Harden. Paul je 41 točkam dodal še 10 asistenc in sedem skokov, ob tem pa ni izgubil nobene žoge!

Harden je tokrat k zmagi prispeval le 18 točk, pri Utahu pa je bil najboljši Donovan Mitchell s 24. 


 

Tudi prvaki brez težav


Golden State Warriors so se še četrto leto zapored uvrstili v konferenčni finale, za kar je bil najbolj zalsužen Steph Curry. Po poškodbi je na peti tekmi serije z New Orleansom odigral največ minut v končnici letos in dosegel 28 točk ob gladki zmagi s 113:104. 

Kevin Durant jih je prispeval 24, Klay Thompson pa 23. Trener Kerr je izjemen, to se vidi na vsakem koraku, tudi pri tem, kako je Stepha lepo vrnil v igro. Na prvih treh tekmah je dobil nekaj minut tu, nekaj tam, danes pa mu je namenil osrednjo vlogo in Steph je eksplodiral, je potek tekme in razlog za četrto zmago opisal Durant. 

Tako Bojevniki kot Rakete so bili doslej v končnici prepričljivi, pravi test pa oboje čaka zdaj. Konferenčni finale bo prava poslastica. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine