Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Gregor Glas novi član Cedevite Olimpije

Slovenski košarkar Gregor Glas je novi član Cedevite Olimpije, je ljubljansko moštvo zapisalo na spletni strani.
Gregor Glas je pri Partizanu sodeloval s slovitim trenerjem beograjskih črno-belih Željkom Obradovićem. FOTO: Dragana Stjepanović/ABA
Gregor Glas je pri Partizanu sodeloval s slovitim trenerjem beograjskih črno-belih Željkom Obradovićem. FOTO: Dragana Stjepanović/ABA
Š. R., STA
4. 1. 2023 | 16:47
2:29

Gregor Glas je bil zadnjo sezono in pol član beograjskega Partizana. Članskemu moštvu se 21-letni branilec ne bo pridružil v tej sezoni, saj bo odšel na posojo k Mornarju iz Bara. Enaindvajsetletnik se bo članskemu moštvu Cedevite Olimpije pridružil pred sezono 2023/24, do takrat pa bo član Mornarja.

V svoji profesionalni karieri je Glas nosil dres Kopra Primorske, srbskega Dynamica in nazadnje Partizana. Svoje najboljše predstave je kazal v dresu Dynamica, kjer je v sezoni 2020/21 dosegal 18,1 točke, 4,2 skoka in 2,9 asistence na obračun. Vseskozi je bil tudi del mlajših selekcij slovenske reprezentance.

V aktualni sezoni je Gregor Glas v evroligi zaigral na eni tekmi, a se v sedmih minutah dvoboja z grškim Olympiacosom ni vpisal med strelce. V regionalni ligi ABA se je predstavil na štirih tekmah, v povprečju na parketu preživel nekaj več kot pet minut in v povprečju dosegal 1,8 točke na obračun.

»Izredno veseli smo, da smo v vrste Cedevite Olimpije pripeljali enega od največjih talentov slovenske košarke, ki bo v prihodnosti skupaj z našimi preostalimi mladimi igralci tvoril jedro naše članske ekipe,« je o novi okrepitvi dejal športni direktor Cedevite Olimpije Sani Bečirovič.

»Ker pa je naša ekipa že sestavljena in smo trenutno v delikatni fazi tekmovalne sezone, smo skupaj z Gregorjem in njegovim agentom sprejeli odločitev, da bo sezono 2022/23 kot posojeni igralec zaključil v dresu Mornarja iz Bara. Razumeti moramo, da Gregor potrebuje minute za igro, saj je bil s parketa zaradi poškodbe in napornega ritma tekem Partizana odsoten kar nekaj časa,« je še dodal Bečirovič.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine