Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Goran Dragić spet na parketu (VIDEO)

Ljubljanski košarkar je sinoči prispeval sedem točk, njegov Miami pa je moral premoč priznati Jezernikom (105:108).
Goran Dragić je po tekmi počitka spet stopil na parket. FOTO: Jasen Vinlove/Reuters
Goran Dragić je po tekmi počitka spet stopil na parket. FOTO: Jasen Vinlove/Reuters
11. 12. 2018 | 09:53
11. 12. 2018 | 11:03
2:39
Los Angeles – Košarkarji Miamija so nekaj dni ostali v Los Angelesu in po nedeljski prepričljivi zmagi nad tamkajšnjim moštvom LA Clippers sinoči ostali praznih rok proti Jezernikom, ki so jih v končnici strli s 108:105. Dvoboj je bil ves čas izjemno izenačen, bolje so ga začeli gostitelji in si v uvodnem delu nabrali osem točk naskoka, v drugi četrtini se je tehtnica nagnila na stran Vročice, v tretji sta se zasedbi menjavali v vodstvu, v končnici obračuna pa je bil izid nazadnje izenačen pri 103:103. Poslednji izdihljaji so minili po taktih domačih, ki so se tako dokopali do že 17. zmage v sezoni, šeste v zadnjih sedmih dvobojih.


Dragićev 500. nastop


Miami ostaja pri enajstih oziroma tik pod mesti, ki še vodijo v končnico, do katere pa je še daleč. Nov izziv ga čaka v noči na četrtek, ko bo gostoval pri Utahu, ki je ravno tako vknjižil petnajst porazov v dosedanjem delu sezone. Sinoči je trener Vročice Erik Spoelstra spet lahko računal na slovenskega zvezdnika Gorana Dragića, ki je v nedeljo preventivno počival, potem ko se je vrnil po osmih tekmah prisilnega počitka zaradi poškodbe. Tokrat je bil na parketu 17 minut in pol, v tem času pa prispeval 7 točk (met za dve 2:5, trojke 1:4) ter po dva skoka, asistenci in ukradeni žogi. To je bil Dragićev že jubilejni 500. nastop v ligi NBA, 260. v Miamijevi majici.


LeBron blizu trojnega dvojčka


V zmagovalni vrsti je bil pričakovano neustavljiv superzvezdnik LeBron James, ki se je od blizu spogledoval s trojnim dvojčkom, saj je v statistiko vpisal 28 točk (od tega štiri trojke), dvanajst asistenc in devet skokov, ni pa bil najučinkovitejši mož med Jezerniki, 33 točk je namreč prispeval krilni center Kyle Kuzma. Pri poražencih je klop dosegla kar 66 točk, najbolj razpoložen je bil Justise Winslow z 28 točkami, od tega kar šestimi trojkami. Dvojnih dvojčkov sta se razveselila Dwyane Wade (15 točk in 10 podaj) in center Bam Adebayo (12 točk in 10 skokov).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine