Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Tadej Pogačar nepremagljiv na etapnih dirkah

Drugouvrščenemu pred današnjo zadnjo etapo Woutu van Aertu ni uspelo nadoknaditi minute in petnajstih sekund, Komendčan je zmagovalec dirke dveh morij.
Tadej Pogačar se hitro približuje najboljšemu na svetu. FOTO: Gian Mattia d'Alberto/Lapresse
Tadej Pogačar se hitro približuje najboljšemu na svetu. FOTO: Gian Mattia d'Alberto/Lapresse
16. 3. 2021 | 16:40
16. 3. 2021 | 17:01
2:26
Dirka Tirreno–Adriatico je minila povsem v znamenju Tadeja Pogačarja, saj je od štirih majic danes na zmagovalnem odru oblekel kar tri. Zmagal je v skupnem seštevku, v konkurenci mladih kolesarjev do 25 let in v seštevku gorskih ciljev. Zmagal je v četrti etapi in bil drugi v peti, vseskozi je imel skupaj z moštvom UAE dirko pod popolnim nadzorom. Pogačar je letos nastopil na dveh etapnih dirkah in na obeh zmagal. Najprej februarja v Združenih Emiratih in zdaj v Italiji.

V zadnji, sedmi etapi je bil desetkilometrski kronometer v San Benedettu del Trontu, na jadranski obali (nasproti hrvaškega otoka Hvara). Deset kilometrov je dovolj, saj so na tej dirki največkrat zelo majhne razlike v skupnem seštevku. Letos je drugače, med vodečim Pogačarjem in desetim Simonom Yatesom lanskim zmagovalcem te dirke je kar sedem minut.
image_alt
Pogačarja do zmage loči le še kronometer

Za veliko presenečenje je poskrbel svetovni prvak v tej disciplini Filippo Ganna (Ineos Grenadiers), saj mu ni uspelo upravičiti vloge glavnega favorita za današnjo zmago. Zasedel je šele tretje mesto. Lanski svetovni prvak je po sedmih zaporednih zmagah v kronometrih, končno premagan. Dobro sta se danes odrezala tudi Jan Tratnik (Bahrain Victorius) s časom 11:39 je zasedel 14. mesto in Jan Polanc je zasedel 21. mesto (UAE) s časom 11:45. Potem je v cilj pridrvel Wout van Aert (Jumbo Visma), ki je postavi najboljši čas 11:06. Na progi je bil samo še Pogi, ki je moral poskrbeti, da ni zaostal za več kot minuto in petnajst sekund, kolikor je imel prednosti pred štartom zadnje etape. V cilju je dosegel čas 11:18 in zasedel četrto mesto, ki je zadostovalo, da je zmagal v skupnem seštevku dirke od Tirenskega do Jadranskega morja.
Drugo mesto v skupnem seštevku je tako zasedel Wout van Aert (Jumbo Visma) in tretje Mikel Landa (Bahrain Victorius).


Rezultati zadnje, sedme etape:

1. Wout van Aert (Jumbo Visma)
2. Stefan Kung( FDJ-Grupama)
3. Filippo Gana (Ineos Grenadiers)
4. Tadej Pogačar (UAE)

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine