Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Tadej Pogačar znova na zmagovalnem odru

Slovenski kolesarski zvezdnik je na dobrodelnem kriteriju v Monaku ponovil lanski dosežek.
Tadej Pogačar je užival na dirki po ulicah Monaka. FOTO: Gonzalo Fuentes/Reuters
Tadej Pogačar je užival na dirki po ulicah Monaka. FOTO: Gonzalo Fuentes/Reuters
M. Š., STA
27. 11. 2022 | 20:00
27. 11. 2022 | 20:03
2:43

Belgijski as Philippe Gilbert, ki se bo po tem letu poslovil od poklicnega kolesarstva, je zmagovalec dobrodelnega kriterija v Monaku. Tretje mesto je tako kot lani osvojil slovenski zvezdnik Tadej Pogačar. Drugi je bil Avstralec Michael Matthews.

Gilbert je tako na ulicah Monaka slavil še zadnjo zmago v karieri, čeprav te ne bo zapisal v bogat življenjepis s številnimi uspehi na največjih klasikah. Nagrado za najbolj bojevitega kolesarja je prejel Matej Mohorič. Krog ob pristanišču Port Hercule je bil dolg 1,35 km, tekmovalci pa so se spopadli s 40 krogi (54 km).

Cilj tekmovanja v kneževini je ob dobrodelnosti predvsem osveščanje o varnosti v prometu, trajnostna mobilnost in vloga športa v družbi ter promocija kolesarstva kot zdravega načina življenja.

»Še drugič dirkati na tem dogodku v Monaku je bilo fantastično. To je edinstvena prireditev, imeli smo tudi srečo z vremenom. Šlo je za dobro uro intenzivnega dirkanja v visokem ritmu. Vesel sem, da sem lahko prispeval svoj delež k uspešnosti tekmovanja,« je izjavil Pogačar.

»Lepo je sodelovati na tem dogodku, ki skuša približati kolesarstvo vsem tem otrokom in navijačem ter mimoidočim. Zagotovo jim je lepo videti vse te zvezdnike od blizu. Sama dirka je bila zahtevna od samega začetka, poskusil sem s samostojnim napadom, ampak so me ujeli dva kroga pred koncem. Jasno, saj so me lovili najboljši kolesarji sveta,« je dodal Mohorič, ki je bil v prvem delu dogodka drugi skupaj z Avstralcem Robertom Stannardom na poklicno-amaterski dobrodelni dirki. Zmagala sta Gilbert in Francoz Clement Champoussin.

Dogodek se bo končal z nocojšnjo dražbo artiklov poklicnih kolesarjev. Ves izkupiček s sredstvi, zbranimi na popoldanskih dirkah, bodo prireditelji namenili dobrodelnim organizacijam, ki sodelujejo na tekmovanju.

Lanski zmagovalec Primož Roglič zaradi poškodbe oziroma operacije rame ni nastopil. Tekmovali so tudi amaterji, otroci s svojimi starši in številne poklicne kolesarke.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine