Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Pozzovivo po trku z avtomobilom brez Vuelte

Italijanski kolesar je treniral v bližini Cosenze, ko ga je v križišču zbil voznik avtomobila. Ne bo nastopil na Vuelti, ogroženo je tudi nadaljevanje kariere.
Domenico Pozzovivo (v ospredju), bi moral biti kapetan ekipe Bahrain Merida na Vuelti, vendar mu je nesreča prekrižala načrte. FOTO: Luk Benies/AFP
Domenico Pozzovivo (v ospredju), bi moral biti kapetan ekipe Bahrain Merida na Vuelti, vendar mu je nesreča prekrižala načrte. FOTO: Luk Benies/AFP
M. H., STA
12. 8. 2019 | 17:41
12. 8. 2019 | 18:37
2:01
Italijanski kolesar Domenico Pozzovivo se je danes resno poškodoval na treningu, potem ko je bil vpleten v trk z avtomobilom, je sporočila njegova ekipa Bahrain Merida.

Pozzovivo je treniral na cesti v bližini Cosenze na jugu Italije, ko ga je zbil voznik avtomobila. Kolesarja so s hudimi poškodbami prepeljali v bolnišnico, kjer je na zdravljenju na intenzivnem oddelku.

»Pozzovivo je v stabilnem stanju, a ima več zlomov kosti, ki zahtevajo takojšnje operacije,« je sporočila ekipa. Po poročanju kolesarskega portala cyclingnews.com je do nesreče prišlo v križišču, kjer je kolesarja, ta je vozil v skupini, zbil voznik avtomobila. Po prvih informacijah naj bi imel poleg zloma roke in noge poškodovan tudi prsni koš in zlomljenih šest reber.

Pozzovivo je letos na dirki po Italiji pomagal moštvenemu sotekmovalcu Vincenzu Nibaliju do drugega mesta, zdaj pa se je pripravljal za nastop na španski Vuelti (začela se bo 24. avgusta), na kateri bi moral biti kapetan ekipe in bi bil tudi eden od tekmecev Primoža Rogliča. Zaradi številnih poškodb jo bo moral izpustiti.

Podobno nesrečo je 36-letni kolesar, ki je leta 2016 zmagal v 3. etapi dirke po Sloveniji od Ivančne Gorice do Škofje Loke, doživel že leta 2014, ko si ob bližnjem srečanju z avtomobilom na prelazu Stelvio zlomil mečnico in golenico, tudi takrat je moral izpustiti dirko po Španiji. Tokrat pa je vprašanje, ali se bo še vrnil v profesionalno karavano, v kateri je med starejšimi kolesarji.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine