Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Španec Aberasturi za las prehitel Mohoriča

Dramatičen zaključek tretje etape dirke po Sloveniji. Mohoriču se je izmuznila etapna zmaga. Pogačar ostaja v zeleni majici.
Tadej Pogačar ostaja v zeleni majici. FOTO: Mario Stiehl
Tadej Pogačar ostaja v zeleni majici. FOTO: Mario Stiehl
11. 6. 2021 | 11:00
11. 6. 2021 | 15:02
9:26

Spremljali smo v živo


15:02
V skupni razvrstitvi nobene spremembe na vrhu. Vse majice so v lasti Slovencev. Jutri nas čaka kraljevska etapa.

15:00
Jon Aberasturi
je zmagovalec tretje etape! Mohorič drugi!

14:56
Jan Tratnik
solo proti cilju!

14:55
Tudi Kristijan Hočevar v beli majici je v tej skupini. Še 2 km.

14:52
Aberasturi
, Španec je tudi v skupini. Najboljši šprinter med preživelimi. 

14:50
Jan Polanc
lovi Norvežana. Zopet sonce. Mohorič je pripravljen za šprint. Še 6 km do cilja.

14:47

14:45
Tudi danes bodo kolesarji mokri. Trentin in Ulissi sta tudi v ospredju. Danes bi bilo lepo, če bi zmagal Jan Polanc. Najprej je treba ujeti Norvežana, ki ima 10 sekund prednosti.

14:42
Markus Hoelgaard
(Uno-X), Jan Polanc ga lovi.

14:40
Skupina 30. kolesarjev na vso moč drvi proti cilju v Krškem, ki je oddaljen še 15 km.

14:35
Pogačar
varno čez zadnjo današnjo oviro, čez zadnji klanec, zdaj mora samo še varno do cilja. Majka in Polanc mu pomagata. Mohorič ni napadel na spustu.

14:32
Majka
prvi čez gorski cilj, Pogačar drugi. Mohorič zaostal. Tudi Jan Polanc je ob Pogačarju.

14:30
Javier Romo
iz Astane je napadel. Osem minut zaostaja v skupnem seštevku in ni nevaren Pogiju. 

14:28
Rafal Majka
je napadel, sledi mu Tratnik. 

14:27
Glavnina se je ujela, počakala, Mohorič je blizu Pogačarja, okoli 30 kolesarjev sestavlja glavnino. 

14:26
Na klanec gre na vso moč. Glavnina je že raztrgana. Pogačar nima nobenega pomočnika več. Mohoriča ni nikjer ...

14:25
Dirka po Sloveniji žgečka podplate Sremiča. Vsi ubežniki so ujeti. Začel se je klanec na Sremič.

14:22
Ubežniki bodo kmalu ujeti.

14:20
Bliža se klanec na Sremič!

14:15
Še vedno se v glavnini nič ne dogaja. Ubežniki so na varni razdalji, trenutno uhajajo za 40 sekund.

14:10
Ubežniki se ne predajo, 30 km pred ciljem imajo 1:30 prednosti.

14:05
Padec! Kolesar iz Ljubjanskega Gusta je bil na tleh, vendar nadaljuje z dirko. Dylan Hopkins je bil na tleh.

14:00
Vzpon na Sremič je dolg 4,1 km, povprečen naklon je 6-odstoten. Ravno dovolj velika ovira za šprinterja in prelahek za klančarje. Vendar, nikoli se ne ve, kdo lahko preseneti.

13:55
Še nekaj razgibanega terena, potem sledi ravnina, še dvajset km do zadnjega klanca na Sremič. Bahrain Victorious vleče glavnino, ki zaostaja 50 sekund.

13:50
V begu so:  Alessandro Monaco (Bardiani CSF Faizane), Johnatan Restrepo (Androni Giocattolo), Sergio Nestor Araiz Michel (Equipo Kern Pharma), Jefferson Cepeda (Caja Rural - Seguros RGA), Antonio Angulo Sampedro (Euskatel - Euskadi) in Kenny Molly (Bingoal Pauwels Sauces).

13:44


13:40
Še 55 km do cilja. Pred kolesarji je tretji leteči cilj. Potem sledi Krško in vzpon na Sremič, kjer se bo etapa prav gotovo odločila.

13:37
Šest ubežnikov drvi proti Kostanjevici na Krki. Njihova prednost je dve minuti. Bahrain moštvo vleče celo glavnino.

13:30
Klanec na Studenec je dolg 5 km. 

13:26
Beg ima pol minute prednosti. Med njimi spet ni Slovenca. 

13:25
Matej Mohorič
je dobil leteči cilj v Sevnici. Trenutno so kolesarji na drugem kategoriziranem klancu na Studenec. Štirje kolesarji poskušajo z begom.

13:22
Odlično je vozil tudi Kristjan Hočevar (Adria Mobil Cycling), ki je s 15. mestom oblekel tudi belo majico najboljšega mladega kolesarja na dirki. Kristjan po etapi: »Cilj ekipe je bil, da klanec na Svetino začnem v ospredju. Ekipa je opravila res odlično delo in poskrbela, da smo se držali v ospredju. Na vzponu sem dal vse od sebe, ampak prvi so imeli prestavo več. Vesel sem, da sem osvojil belo majico, ki jo bom zdaj skušal pripeljati v Novo mesto in še pridobiti kakšno mesto v ganeralni razvrstitvi.«

13:20
Po včerajšnji veličastni zmagi je Pogačar povedal: »Ta etapa je bila na sporedu že pred tremi leti, a takrat sem imel slabše noge. Danes sem se počutil odlično in poskusil sem z napadom od daleč. Na spustu s Svetine sem bil previden in nisem šel do limita. Če si sam v ospredju se je lažje spuščati.
Ta etapa mi je veliko bolj všeč kot sobotna, je klasična na dirki Po Sloveniji in zato sem jo izbral za napad. Nisem pa pričakoval, da bom prišel v cilj s takšno prednostjo.«

13:15
Trasa današnje etape je druga najdaljša na dirki. Organizator je pripravil zanimivo, malce zahrbtno, polno pasti, traso, na kateri bodo imeli vsi težave. Še vedno ni nobenega bega. Do cilja je še 70 km.

13:10
Še malo pa bodo kolesarji v Sevnici. Čaka jih drugi leteči cilj. 

13:05
Na dirki se je že zgodil beg, vendar ga je glavnina kmalu ujela. Bežalo je osem kolesarjev, med njimi tudi Slvoenec: David Per (Adria Mobil), Andrea Garosio (IBardiani CSF Faizane), Jonas Iverby Hvideberg (Uno - X Pro Cycling Team), Jaime Castrillo Zapater (Equipo Kern Pharma), Raul Garcia Pierna (Equipo Kern Pharma), Jon Irisarri Ricon (Caja Rural - Seguros RGA), Jacob Scott (Canyon DHB SunGod).

13:00
Tretja etapa je že v teku. Prav gotovo nas čaka še 80 razburljivih kilometrov do cilja. 

***
Druga etapa je bila pravi ognjemet moči. Videli smo, da se nihče ni predal usodi, da mora dirkati proti aktualnemu zmagovalcu dirke po Franciji. Napadli so ga brezkompromisno. Norveško moštvo Uno-X je hotelo sebi v prid podrediti vse tekmece že pod Svetino. Ampak ekipa UAE je imela drugačen načrt.
image_alt
Tadej Pogačar poslal sporočilo na štart Toura

Tadej Pogačar je res šele tretje leto med profesionalci, ampak dirka, kot da bi bil že prekaljen maček. Nekaj k temu pripomorejo tudi izkušeni trenerji, vendar, kot pravi ravno Andrej Hauptman, Pogi ima v sebi popoln nadzor nad tekmeci in nad vsako dirko. To je njegova največja odlika in potem sledi še vse drugo, kar je dano s treningom in od narave.

Včeraj smo v drugi etapi videli, kaj pomeni dirkati proti Tadeju Pogačarju; misija nemogoče. Danes sledi tretja etapa od Brežic do Krškega. Na zemljevidu sta ti dve mesti blizu, a kolesarji bodo morali prekolesariti kar 165,8 kilometra. 
image_alt
Tadej Pogačar je v velikem slogu prevzel zeleno majico

V etapi so trije leteči cilji in trije gorski, tretje težavnostne kategorije. Profil etape je tak, da najbolje ustreza roulerjem, najbolj vsestranskim kolesarjem. Zaključek je pretežak za šprinterje in prelahek za klančarje. To je etapa, ki je pisana na kožo ubežnikom. Tadej Pogačar in moštvo UAE pod taktirko Andreja Hauptmana bodo morali biti zelo pozorni na tekmece, kajti to je etapa, ki lahko pripravi, sploh če bo deževalo, neprijetno presenečenje za branilce zelene majice in prijetno za napadalce. Čaka nas izjemno razgibana in nepredvidljiva preizkušnja.
 

Spremljanje v živo začnemo ob 13. uri.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine