Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Hribovita past za kolesarje, ki tekmujejo za skupni seštevek Vuelte

Sedma etapa od Archidona do Cordobe je dolga 180 kilometrov, posuta je kratkimi klanci, a ima samo en kategoriziran vzpon.
Ben O'Connor si še kako zasluži rdečo majico. FOTO: Cristina Quicler Afp
Ben O'Connor si še kako zasluži rdečo majico. FOTO: Cristina Quicler Afp
23. 8. 2024 | 09:06
23. 8. 2024 | 09:08
1:56

Edini kategorizirani klanec ima čudno ime Alto del 14 %. To je 587 metrov visok klanec, katerega vrh se nahaja 25 kilometrov pred ciljem. 

image_alt
Avstralec O'Connor je slekel Rogliča iz rdeče majice

Trasa, ki je valovitka od starta do cilja v Cordobi, ki slovi kot mesto z najvišjimi poletnimi temperaturami v Evropi! Vemo, pa da je vročina že nekaj etap najhujši nasprotnik na letošnji Vuelti.

Klanec se imenuje 14 %, zaradi najstrmejšega odseka. Kar je res zanimivo. Vzpon je dolg 8,4 kilometra, povprečni naklon pa je 5,3-odstoten. Po gorskem cilju sledi še 13 kilometrov valovite ceste in spusta,  zadnjih 12 kilometrov na etapi je ravnih.

Današnja etapa je še ena kot nalašč za beg večje skupine kolesarjev. Včeraj je nekaj ubežnikom uspelo priti v cilj pred glavnino. Ben O'Connor je včeraj uprizoril veličastno vožnjo, ki jo je okronal z zmago.

V cilj je prišel kar 3:40 pred drugouvrščenim kolesarjem in skoraj sedem minut pred glavnino z rdečo majico! Primož Roglič je moral predati rdečo majico, a skrb, da je ne bo dobil nazaj, je odveč. Danes bomo videli ali je ekipa Decathlon AG2R La Mondiale sploh pripravljena za branjenje majice. 

image_alt
Ben O'Connor je ušel z Rogličevih vajeti

S spremljanjem v živo začnemo ob 15. uri

Profil 7. etape. Foto Lavuelta.es Delo
Profil 7. etape. Foto Lavuelta.es Delo

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine