Trocheck podvojil vodstvo Rangers, preobrat Colorada v Dallasu

Hokejisti New York Rangers so v polfinalu vzhodne konference NHL po dveh podaljških s 4:3 premagali Carolino. Miles Wood prinesel zmago Coloradu.
Fotografija: Vincent Trocheck je bil mož odločitve v Madison Square Gardnu. FOTO: Bruce Bennett/AFP
Odpri galerijo
Vincent Trocheck je bil mož odločitve v Madison Square Gardnu. FOTO: Bruce Bennett/AFP

Hokejisti New York Rangers so v polfinalu vzhodne konference severnoameriške lige NHL po dveh podaljških s 4:3 premagali Carolino Hurricanes in vodijo z 2:0 v zmagah. V zahodni konferenci pa je prvo polfinalno tekmo v gosteh po podaljšku s 4:3 dobil Colorado Avalanche proti Dallas Stars. Ekipe igrajo na štiri zmage.

Newyorčani so proti Carolini zaostajali z 1:2 in 2:3, v 47. minuti pa je za 3:3 in podaljške zadel Chris Kreider, s 43 goli rekorder kluba v končnicah. V drugem podaljšku je v osmi minuti zmagoviti gol dosegel Vincent Trocheck, ki je v statistiko vpisal tudi podajo.

Pri New Yorku je sicer Alexis Lafreniere dosegel dva gola, Artemi Panarin je dodal tri podaje, svoj rekord sezone pa je s 54 obrambami popravil Igor Šesterkin. Pri Carolini je Jake Guentzel zadel dvakrat, Sebastian Aho pa je trikrat podal.

Naslednji dve tekmi bosta v Raleighu v Severni Karolini. Carolina je zdaj izgubila tri od zadnjih štirih tekem, medtem ko je New York dobil zadnjih šest tekem končnice ter osem zapovrstjo, upoštevajoč še redni del sezone.

Rangers so se veselili pomembne zmage. FOTO: Brad Penner/Reuters
Rangers so se veselili pomembne zmage. FOTO: Brad Penner/Reuters

V Dallasu so domači izvrstno začeli obračun s Coloradom, Ryan Suter, Wyatt Johnston in Jamie Benn so v prvi tretji svoji ekipi priigrali vodstvo s 3:0. Valerij Ničuškin in Cale Makar sta v drugi tretjini goste vrnila v igro, v prvi minuti zadnje tretjine pa je za 3:3 zadel Nathan MacKinnon.

V 12. minuti podaljška pa je zmago Coloradu, sicer četrtemu nosilcu zahoda, priigral Miles Wood. Pri slednjem sta MacKinnon in Ničuškin golu dodala podajo, Makar pa dve. Dve podaji je zbral tudi Mikko Rantanen.

Dallas, ki je prvi nosilec zahodne konference, bo gostil tudi drugo tekmo.

Preberite še:

Komentarji: