Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Drugi športi

Vsak mora dati svoj delež za dobro slovenskega motokrosa

Vodja panoge za motokros pri AMZS Sašo Kragelj meni, da bi Orehova vas lahko gostila tekmo SP, če bi bila volja. Zanj je Tim Gajser svetovni prvak.
Sašo Kragelj je vodja panoge za motokros. FOTO: Črt Piksi
Sašo Kragelj je vodja panoge za motokros. FOTO: Črt Piksi
21. 10. 2024 | 18:45
21. 10. 2024 | 19:53
14:43

V nadaljevanju preberite:

Končana je sezona v motokrosu, ki je imela dva vrhunca. V Španiji na zadnji dirki svetovnega prvenstva Tim Gajserju ni uspelo priti do šestega naslova, ubranil ga je Jorge Prado. Gajser je dobil zadoščenje v pokalu narodov, kjer je v Veliki Britaniji v obeh vožnjah ugnal vso svetovno konkurenco, skupaj z Janom Pancarjem in Jako Peklajem pa je Sloveniji privozil zgodovinsko sedmo mesto. To je izboljšanje najboljšega rezultata, ki ga je iz leta 1998 z devetim mestom držal slovenski selektor Sašo Kragelj. Do meteorskega vzpona Gajserja je bil Kragelj nesporni vladar slovenskega motokrosa, ima 24 naslovov državnega prvaka. Zdaj je vodja panoge za motokros pri AMZS, svoje znanje pa v svoji akademiji ob Radizelski progi predaja nadobudnim naslednikom.

Kaj je povedal Kragelj v intervjuju za Delo? Zakaj v Sloveniji še nimamo dirke svetovnega prvenstva? Kakšne so razmere v Orehovi vasi? Kako gleda na sezono Tima in Jana? Zakaj je Tiga243 zanj pravi svetovni prvak? Zakaj je tako težko priti v svetovni vrh motokrosa? Ali se tudi temu športu bencinskih hlapov in hrupa motorja obeta električna prihodnost? Kaj je težava slovenskega motokrosa? Kdaj bo odprt Kragljev muzej?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine