Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Vettel po kazni izgubil tri štartna mesta

Nemec Sebastian Vettel bo jutrišnjo dirko formule ena v Spielbergu namesto s tretjega začel s šestega mesta. 
Sebastian Vettel je pred jutrišnjo dirko v težkem položaju. FOTO: AP
Sebastian Vettel je pred jutrišnjo dirko v težkem položaju. FOTO: AP
N. Gr., STA
30. 6. 2018 | 22:11
30. 6. 2018 | 22:14
1:32
Nemec Sebastian Vettel je izgubil tri startna mesta ne veliki nagradi Avstrije za svetovno prvenstvo v formuli ena. Vozniku Ferrarija so kazen izgube treh mest izrekli zaradi oviranja tekmeca in bo tako nedeljsko dirko, ki se bo na dirkališču Spielberg pričela ob 15.10, začel s šestega startnega mesta.

Vettel je nepravilno oviral voznika Renaulta Carlosa Sainza v drugi kvalifikacijski vožnji. Nemec se je sicer branil, da se ni zavedal, kje je Sainz, ko ga je prehiteval in pri tem zapeljal v njegovo linijo, ter da ga o tem niso obvestili niti iz njegovega moštva.

Finec Valtteri Bottas je bil zmagovalec kvalifikacij. Voznik Mercedesa je postavil najhitrejši čas in premagal moštvenega kolega in vodilnega v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, Britanca Lewisa Hamiltona.

Drugo startno vrsto bosta zasedla voznik Ferrarija Finec Kimi Räikkönen, ki je bil sicer četrti, ter Nizozemec Max Verstappen (Red Bull-Renault). S petega položaja bo začel Francoz Romain Grosjean (Haas-Ferrari), s šestega pa sedaj Vettel, ki za Hamiltonom v seštevku SP na drugem mestu zaostaja za 14 točk.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine