Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

V drugi vožnji izgubil stopničke

Tim Gajser je na VN Velike Britanije prvo vožnjo končal na drugem mestu, na koncu je bil peti. 
Tim Gajser se je prebil do petega mesta. 
Tim Gajser se je prebil do petega mesta. 
N. Gr., STA
3. 6. 2018 | 19:28
3. 6. 2018 | 20:09
3:41
Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva v britanskem Matterley Basinu v elitnem razredu MXGP osvojil peto mesto, potem ko je bil tretji v prvi in peti v drugi vožnji. Zmagal je vodilni v SP Nizozemec Jeffrey Herlings, ki je dobil obe vožnji.

Dirko za VN Velike Britanije je na skupno drugem mestu končal svetovni prvak Italijan Antonio Cairoli. Tretji je bil Francoz Romain Febvre, tretji iz druge vožnje. Na prizorišču lanskega pokala narodov v Veliki Britaniji se je najboljšemu slovenskemu dirkaču za las izmuznila nova uvrstitev na zmagovalni oder, končal je na petem mestu.

Gajser je prvo vožnjo, kvalifikacije je v soboto končal na četrtem mestu, dobro začel in bil blizu Cairoliju in Herlingsu, potem pa sta si njegova tekmeca le nabrala nekoliko večjo prednost. Dolgo je vodil Italijan, toda ob tesnem boju dva kroga pred koncem je ob dotiku obeh tekmecev padel in vodstvo ter zmago v prvi vožnji moral prepustiti Nizozemcu, a je imel še dovolj prednosti pred Gajserjem, da je ostal drugi.
 

Štart druge vožnje odnesel stopničke


V drugi vožnji je imel Gajser več težav, takoj po startu se je komajda izognil padcu, pozneje pa se je boril za mesta pod najboljšimi tremi. V zadnjih krogih pa je v ostrem boju s Febvrom in Belgijcem Clementom Desallom pristal na petem mestu.
V obeh vožnjah sta se za zmago borila Cairoli in Herlings, ki sta poskrbela za izjemno razburljivo končnico. Tako v prvi kot v drugi vožnji je iz tesnih dvobojev največ izvlekel Herlings, ki je bil obakrat uspešnejši od devetkratnega svetovnega prvaka Cairolija. Tretje mesto je v seštevku dirke osvojil Febvre, Desalle je bil četrti, Gajser peti. Zanimivo je, da so tretje-, četrto- in petouvrščeni motokrosisti osvojili enako število točk, zato je bila za uvrstitev na dirki odločilna uvrstitev v finalni vožnji, pri čemer je bil Gajser v tem pogledu najslabši in je zato pristal na petem mestu tudi skupno na današnji dirki.

Na dirki v Matterley Basinu bi moral nastopiti tudi drugi slovenski predstavnik Klemen Gerčar, a se je zaradi lažje poškodbe zapestja tik pred tekmovalnim koncem tedna odločil, da bo dirko izpustil. Po britanski preizkušnji se je na vrhu seštevka v SP še bolj utrdil Herlings, ki ima zdaj 436 točk, Cairoli jih ima na drugem mestu 382. Gajser je ostal šesti, ima pa 257 točk.
Naslednja dirka bo že čez teden dni v francoskem Saint Jean d'Angelyju.

V Veliki Britaniji se je ob dirki MXGP odvijal tudi letošnji svetovni pokal za veterane. Na tekmovanju so nastopili motokrosisti med štiridesetim in petinpetdesetim letom starosti. Slovenijo so zastopali državna prvaka Borut Koščak in Bogomir Gajser ter Igor Pancar. Na dirki je najboljši rezultat dosegel Koščak, svetovni pokal pa je končal kot deveti. Bogomir Gajser je izboljšal lansko uvrstitev, skupno je bil deseti. Pancar pa je v drugi vožnji osvojil pet točk za 16. mesto, skupno je bil 17. Že drugič zaporedoma je zmagal češki motokrosist Martin Žerava, ki se je pred leti uvrščal pri vrhu v svetovnem prvenstvu kategorije MX3. Drugi je bil nekdanji svetovni prvak, Francoz Michael Pichon, tretji pa Finec Niko Kalatie.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine