Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Tejina imenitna popotnica za finale

Naša vodilna telovadka zelo zadovoljna po uvodnem dnevu tekmovanja v Turčiji.
Teja Belak je zelo uspešno začela preizkušnjo za svetovni pokal. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Teja Belak je zelo uspešno začela preizkušnjo za svetovni pokal. FOTO: Mavric Pivk/Delo
STA, Š. R.
7. 10. 2022 | 19:55
2:22

Vodilna slovenska telovadka Teja Belak se je prvi dan kvalifikacij svetovnega izziva v Mersinu z najvišjo oceno preskoka 13,775 točke uvrstila v nedeljski finale. Poleg Belakove sta bila danes v kvalifikacijah uspešna še Nikolaj Božič na parterju in Zala Trtnik na dvovišinski bradlji.

Belakova, ki je na prejšnji tekmi svetovnega pokala v Sombotelu osvojila srebrno kolajno, vendar s padcem, si je za turško postojanko želela zlasti prvi, težji skok, kot zna. Oba preizkušnji svetovnega pokala Belakovi služita predvsem kot priprava na bližnje svetovno prvenstvo v Liverpoolu.

»Oba skoka sem prikazala zelo lepo. Tudi težjega sem skočila in zasluženo prejela visoki oceni. Povprečje obeh, 13,775 točke, je bila najvišja ocena kvalifikacijskega tekmovanja,« je iz Mersina sporočila 28-letna telovadka.

Poleg Ljubljančanke sta bila v današnjih kvalifikacijah uspešna še dva Slovenca. Božič si je finale na parterju, svoj drugi v karieri po domači postaji v Kopru, pritelovadil z osmo oceno 13,700 točke.

Takšno oceno je za svojo predstavo na parterju prejel tudi Anže Hribar, vendar si je finale zahvaljujoč lepši izvedbeni oceni priboril Božič, njegov reprezentančni kolega pa se je tokrat moral zadovoljiti z 9. mestom. Prvič v karieri pa bo med najboljšo osmerico svetovnega pokala nastopila tudi mlada Trtnikova, ki je za predstavo na dvovišinski bradlji z 12,500 prejela šesto oceno. Lucija Hribar pa je bila na tem orodju z 12,350 deveta.

V soboto se bodo v kvalifikacijah predstavili še Luka Bojanc na krogih ter Hribarjeva in Trtnikova na gredi in parterju.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine