Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Slovenci po hudem boju strli tudi odpor Kubancev

Naša moška odbojkarska reprezentanca je dosegla novo zmago v ligi narodov in zadržala vodstvo na lestvici.
Slovenski odbojkarji so premagali tudi Kubance. FOTO: Blaž Samec/Delo
Slovenski odbojkarji so premagali tudi Kubance. FOTO: Blaž Samec/Delo
M. Š., STA
20. 6. 2024 | 23:08
20. 6. 2024 | 23:36
2:46

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v letošnji ligi narodov nanizala še deveto zmago, drugo zaporedno na turnirju v Stožicah. Potem ko je bila boljša od Argentine, je danes po hudem boju s 3:2 (22, -20, 21 -29, 8) strla še odpor neugodne Kube in s tem uspehom zadržala prvo mesto na lestvici.

Naši odbojkarji niso imeli lahkega dela. Kubanci so se, tako kot so napovedovali strokovnjaki, izkazali kot odlična ekipa, ki lahko ob dobrem dnevu preseneti vsako reprezentanco. Ima odlične posameznike, ki igrajo v najmočnejših evropskih ligah, kot ekipa sicer veliko niha, kar kaže tudi lestvica, saj se še bori za nastop na zaključnem turnirju kot tudi olimpijskih igrah.

Ne niha pa le od tekme do tekme, ampak tudi med svojimi dvoboji, kar se je videlo tudi v Ljubljani. Na trenutke je kazalo, da lahko Kubanci presenetijo Slovence, a tega izbranci selektorja Gheorgeja Cretuja vendarle niso dovolili, pa čeprav so v preteklosti že kazali tudi boljše predstave. Napak je bilo kar nekaj, težave jim je predstavljal kubanski blok, na trenutke tudi sprejem, a to ni bilo usodno. Ko je bilo najbolj potrebno, so bili pravi, tokrat so se tudi s pomočjo glasnih tribun rešili v vrhunsko odigranem odločilnem petem nizu.

Jutri bodo imeli prost dan, v soboto pa se bodo pomerili z Italijani, s katerimi se skupaj s Poljaki borijo za prvo mesto po prvem delu lige narodov. »Azzurri« v Ljubljano niso prišli z vsemi najboljšimi, a tudi njihova »rezervna« ekipa je spoštovanja vredna.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine