Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Prvi pole position v sezoni Maxu Verstappnu

V kvalifikacijah za VN Bahrajna najhitrejši Nizozemec.
Max Verstappen je že za uvod nove sezone dirkaško smrtno resen. FOTO: Giuseppe Cacace/Reuters
Max Verstappen je že za uvod nove sezone dirkaško smrtno resen. FOTO: Giuseppe Cacace/Reuters
Š. R., STA
4. 3. 2023 | 17:43
4. 3. 2023 | 17:45
1:42

Dvakratni zaporedni svetovni prvak v formuli 1, Nizozemec Max Verstappen (Red Bull), je bil najhitrejši v kvalifikacijah pred nedeljsko veliko nagrado Bahrajna v Sahirju. Drugo mesto je zasedel njegov moštveni kolega Sergio Perez iz Mehike, tretji pa je bil Monačan Charles Leclerc.

Potem ko je bil na prostih treningih presenetljivo hiter, je Španec Fernando Alonso (Aston Martin) zasedel peto mesto tik za rojakom Carlosom Sainzom ml. V tretji vrsti bo Alonsu družbo delal še Britanec George Russell (Mercedes). Sedemkratni svetovni prvak Lewis Hamilton (Mercedes) je bil sedmi.

Prvo zmago v Bahrajnu in nasploh na prvih dirkah sezone bo lovil Verstappen, ki je prišel do 21. najboljšega štartnega položaja. V nedeljo bo lovil 36. zmago. Petnajst jih je slavil v lanski šampionski sezoni, ko je bil z Red Bullom tako rekoč nepremagljiv.

V kvalifikacijah je za desetinko in štiri stotinke ugnal Pereza, Leclerc je na tretjem mestu zaostal slabe tri desetinke sekunde. V petek je prvi prosti trening dobil Perez, drugega pa Alonso. Izkušeni Španec je bil najboljši tudi na današnjem zadnjem prostem treningu.

Prva dirka sezone se bo v nedeljo začela ob 16. uri.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine