Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Premagal težave, končno na stopničkah

Tim Gajser si je vendarle oddahnil, prvič letos med najboljšo trojico.
Tim Gajser si je pridirkal prve stopničke v letošnji sezoni, zaostal je zgolj za Jeffreyjem Herlingsom in Tonyjem Cairolijem. FOTO: Honda Pro Racing
Tim Gajser si je pridirkal prve stopničke v letošnji sezoni, zaostal je zgolj za Jeffreyjem Herlingsom in Tonyjem Cairolijem. FOTO: Honda Pro Racing
Mojca Finc
16. 4. 2018 | 06:27
16. 4. 2018 | 20:46
3:03
Agueda – Pred tednom dni je po dirki za svetovno prvenstvo v motokrosu v Italiji Bogo Gajser poudaril, da se njegov sin Tim po poškodbi, po kateri mu ni uspelo pokazati, kaj zna, počasi približuje stopničkam. Imel je prav. Hondin as si je včeraj na Portugalskem pridirkal prve v letošnji sezoni in 24. v karieri.

Nekdanji svetovni prvak v razredih MXGP in MX2 je v sezono vstopil s trojnim zlomom čeljusti in dvema operacijama. Poškodba ga je oddaljila od konkurence, uvodno letošnjo dirko je moral izpustiti. Medtem ko je ob prvem letošnjem stiku s tekmeci previdno tipal, koliko zmore njegovo telo po težki poškodbi, je na naslednjih dveh preizkušnjah v Valencii in Pietramurati lepo napredoval, najvišje do 6. mesta.

»Ekipi bi rad prinesel rezultat, ki si ga zaslužimo, napadal bom na vse že od treninga naprej, potem pa bomo videli, kaj nam bo to prineslo,« je dejal Gajser pred tekmovalnim koncem tedna na Portugalskem. V soboto je iztržil četrto mesto v kvalifikacijah. »Fantje so opravili odlično delo, Tim se je super počutil na motorju, ključna pa bo dirka,« je razplet komentiral Hondin šef Marcus Pereria de Freitas, ki ni želel pritiskati na svojega najpomembnejšega dirkača. Brazilec je vseskozi verjel, da je pomembno zgolj, da se Timu »odpre«. Kot je dejal Timov oče Bogo: Ko se bo spet vrnil na stopničke, bomo lažje gradili naprej.

Naslednjič maja v Rusiji

Včeraj je v Aguedi slovenski motokrosistični junak na zahtevni progi zaostal zgolj za Jeffreyjem Herlingsom, vodilnim v svetovnem prvenstvu, ki je dobil še četrto od petih dirk, in Nizozemčevim največjim tekmecem Antonijem Cairolijem, ki se je v tej sezoni podal na lov za desetim naslovom svetovnega prvaka.

V prvi vožnji je Gajser odlično štartal, hitrejši od Haložana je bil le Herlings. Na drugem mestu je dirkal vse do predzadnjega kroga, ko ga je prehitel Cairoli. V drugi vožnji je s štarta izvlekel četrto mesto, nato padel na deseto in se do konca dirke povzpel do petega. Obe uvrstitvi sta mu prinesli prve letošnje stopničke; nazadnje se je na zmagovalni oder povzpel na lanskem finalu sezone v Franciji.

»Lani in letos so mi nagajale poškodbe, kar te malo podre, a jaz sem borec, vedno grem naprej,« je o življenjskih preizkušnjah, ki so mu postregle z vzponi in padci, razmišljal Gajser. Vseskozi je verjel, da se bo vrnil med najboljše. Po prvih letošnjih stopničkah, ki so mu dale nov zagon, si je oddahnil, zdaj bo vse lažje. Novo priložnost bo imel 1. maja v Rusiji.

Klemen Gerčar je bil vnovič prepočasen za točke. Dobro mu je kazalo v prvi vožnji, ko je bil 21., zgrešil jih je za dve sekundi. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine