Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Mladi finski as, ki blesti v reliju, navdušil v še eni seriji

Kalle Rovanperä se je na preizkušnji za evropsko prvenstvo v driftanju prebil med najboljšo šestnajsterico.
Kalle Rovanperä se je minuli konec tedna dokazoval tudi v driftanju. FOTO: Damir Senčar/AFP
Kalle Rovanperä se je minuli konec tedna dokazoval tudi v driftanju. FOTO: Damir Senčar/AFP
12. 5. 2022 | 12:37
12. 5. 2022 | 12:43
1:40

Vzhajajoči finski dirkaški zvezdnik Kalle Rovanperä, ki prepričljivo vodi v skupni razvrstitvi za svetovno prvenstvo v reliju, je minuli konec tedna dokazal, da odlično obvlada tudi driftanje. Na preizkušnji za evropsko prvenstvo v Mondello Parku na Irskem je namreč zapustil zelo dober vtis.

V kvalifikacijah, v katerih je nastopilo 43 tekmovalcev, se je 21-letni dirkač iz mesta Jyväskylä s svojo toyoto supro GR A90 izkazal s sedmim mestom, od dirke pa se je nato poslovil v osmini finala. Zmago je slavil Poljak Piotr Wiecek.

»Na žalost se je moj ognjeni krst v driftanju končal v osmini finala. Toda ves konec tedna sem izjemno užival in verjamem, da se bom – ko bom spet našel luknjo v svojem koledarju – udeležil še katere od preizkušenj,« je zatrdil Rovanperä, ki je letos v svojo korist odločil relija na Švedskem in Hrvaškem, novo zmago pa bo prihodnji teden lovil na Portugalskem.

V točkovanju za svetovno prvenstvo ima mladi Finec kot vodilni po treh dirkah že 29 točk naskoka pred drugouvrščenim Belgijcem Thierryjem Neuvillom.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine