Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Kljuka odkljukal Fakelovo zmago

ACH Volley brez še ene ruske senzacije v odbojkarski ligi prvakov
Božidar Vučićević je bil spet najučinkovitejši zmaj. FOTO: Mavric Pivk/delo
Božidar Vučićević je bil spet najučinkovitejši zmaj. FOTO: Mavric Pivk/delo
Marko Uršič
16. 12. 2019 | 15:31
17. 12. 2019 | 20:16
4:55
Sibirski čudež iz prav tako hladne Ljubljane se ni ponovil. Odbojkarji ACH Volleyja so pretekli teden v ligi prvakov porazili Kuzbas iz Kemerovega, v 3. kolu elitnega tekmovanja pa so v Novem Urengoju klonili proti Fakelu z 1:3.

Ljubljančani so v severozahodni Sibiriji pokazali igro, s katero se niso osramotili, a dobra predstava ni bila dovolj za presenečenje. Favorizirano tretjeuvrščeno ekipo zadnjega ruskega prvenstva so z odličnim prvim nizom, odigrali so ga sproščeno in brez strahu, celo prestrašili, a domači odbojkarji so se na opozorilo pravšnje odzvali in predvsem po zaslugi ruskega reprezentanta Jegorja Kljuke, na koncu je zbral 26 točk, prišli do zmage.
 

Zgovorna statistika


Veliko pove statistika: sprejem servisa Fakela je bil 51-odstoten, Ljubljančanov 39, v napadu je bil izkoristek Sibircev 58 odstotkov, slovenskih prvakov 45. Tudi v uspešnem bloku je razlika očitna: gostitelji so z njim pridobili 10 točk, ACH 5. Pri zmagovitih začetnih udarcih je bilo razmerje 11:5.

Pri gostih je bil z 20 točkami najučinkovitejši srbski korektor Božidar Vučićević, pred drevišnjo tekmo med Berlin Recycling Volleys in Kuzbasom pa je v skupini B na vrhu Fakel s 6 točkami, ekipa iz Kemerovega jih ima 4, Berlin 3, oranžni zmaji pa so ostali pri 2 točkah.

 

Več na stranišču


»Mnenja sem, da bi se dalo iztržiti bistveno več. V taktičnem pomenu nas gostitelji absolutno niso presenetili, igrali so, kakorkoli se bo to čudno slišalo, preprosto odbojko. Je pa prišla do izraza njihova telesna moč, posamična kakovost igralcev, ki jih obilno plačujejo. A kljub temu da smo to vedeli, mi je žal, da se je tekma razpletla tako, kot se je.

Opraviti tako dolgo pot za en osvojen niz, s tem pač ne morem biti zadovoljen. Na seznamu poškodovanih se je zdaj znašel tudi Matic Videčnik. Uščipnilo ga je v kolenu, praktično se ne more usesti. Močno upam, da ni kaj hujšega. Če omenim še Vučićevića, po Kuzbasu zaradi želodčnih težav praktično ni treniral, več je bil na stranišču kot v dvorani.

A to so potem že izgovori,« je ocenil trener ACH Volleyja Matija Pleško.
 

Nov trd oreh


Tudi odbojkarice Nove KBM Branik drevi ob 20.30 v Sieni čaka dvoboj 3. kroga lige prvakinj. Savino Del Bene iz firenškega predela mesta, imenovanega Scandicci, bo nov trd oreh, potem ko so Mariborčanke v uvodnih dveh krogih brez dobljenega niza izgubile proti favoriziranim tekmicam iz ekip Lokomotiv iz Kaliningrada in istanbulskega VakifBanka.

Lorena Lorber Fijok bo proti ekipi Savino Del Bene imela novo priložnost za boj z evropskimi klubskimi velikani. FOTO: Tadej Regent/delo
Lorena Lorber Fijok bo proti ekipi Savino Del Bene imela novo priložnost za boj z evropskimi klubskimi velikani. FOTO: Tadej Regent/delo


Tretjeuvrščena ekipa zadnje sezone odbojkarske serie A tako kot Rusinje in Turkinje premore niz vrhunskih odbojkaric iz različnih dežel, že en osvojeni niz bi bil za Novo KBM Branik senzacija.

»Storili bomo vse za čim večji odpor tekmicam in morebiti presenetimo s kakšnim osvojenim nizom. A potrebno je biti realen, ekipa Scandiccija je zelo kakovostna, kar pričata tudi dve zmagi v ligi prvakinj,« meni trener bankirk Radovan Gačić.

»Italijanke so vsekakor odlična ekipa, bilo bi nestvarno, če bi kar tako razmišljali o zmagi. Morebiti pa bodo imele slab dan in jih lahko presenetimo,« je navrgla podajalka, francoska reprezentantka Nina Stojiljković.

Srednja blokerka Ela Pintar pa dodaja: “V ligi prvakinj še nismo pripravile pravšnjega presenečenja, morda še imamo čas za to. V določenih nizih uvodnih dveh tekem smo tudi same pokazale, da se lahko kosamo tudi s tako velikimi imeni.«
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine