Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Jean Todt bo imel več vpliva

Koronavirus botruje lažji poti k spremembam v formuli 1.
Lewis Hamilton se bo pognal v lov za ubranitev naslova svetovnega prvaka na junijski premieri sezone v Kanadi. FOTO: Reuters
Lewis Hamilton se bo pognal v lov za ubranitev naslova svetovnega prvaka na junijski premieri sezone v Kanadi. FOTO: Reuters
9. 4. 2020 | 15:35
1:27
Vodstvo tekmovanja v formuli 1 je sporočilo, da je zaradi krize, ki jo je tudi v to športno panogo prinesla pandemija novega koronavirusa, nekoliko spremenilo postopek spremembe pravil. Po novem bo tako za uveljavljanje novosti v tej sezoni dovolj 60-odstotna podpora ekip. 

Novosti gre pričakovati tudi pri morebitnih spremembah koledarja dirk formule 1. Ta trenutno predvideva, da se bo sezona začela junija z dirko v Kanadi, če pa bo še prihajalo do sprememb, zanje ne bo več treba dobiti soglasja ekip.

V teh posebnih časih pa bo, kot je sporočila krovna zveza, možno uveljavljati tudi nekatere spremembe pravil tekmovanja za aktualno sezono. Za takšne posege v pravila so doslej potrebovali popolno soglasje, saj so se morala strinjati vsa moštva. V krizi bo ta odstotek manjši, pravila bodo lahko spreminjali že s 60-odstotno podporo, kar v praksi pomeni, da jih mora podpreti šest moštev. Obenem bo imel zaradi kriznih časov več vpliva v formuli 1 predsednik krovne zveze Jean Todt, napovedane spremembe oziroma lažjo pot do sprememb pravil pa mora sicer še potrditi tudi svet za motošport pri mednarodni zvezi.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine