Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Herlings razjezil Cairolija

Motokrosistu Timu Gajserju so se obetale stopničke, na koncu je bil peti.
Tim Gajser je na Otoku vknjižil 5. mesto. Novo priložnost bo imel konec tedna v Franciji. FOTO: Honda HRC
Tim Gajser je na Otoku vknjižil 5. mesto. Novo priložnost bo imel konec tedna v Franciji. FOTO: Honda HRC
4. 6. 2018 | 09:00
3:56
Winchester – Motokrosističnemu asu Timu Gajserju so se po uvrstitvi sezone, 2. mestu na dirki v razredu MXGP v Nemčiji, tudi včeraj v Angliji obetale stopničke, a jih je zapravil v zadnji minuti dirke. Spet je bil izjemen vodilni v svetovnem prvenstvu Jeffrey Herlings. Nizozemec ima na devetih dirkah sedem zmag.

Gajser dobro pozna občutek, ki letos preveva Herlingsa. Ko ti gre vse kot po maslu, si neustavljiv, zdi se, da je ves svet na tvoji dlani in ti nihče nič ne more. V takšnem razpoloženju je Gajser tekmoval v svoji premierni sezoni v eliti pred dvema letoma, ko je osvojil naslov svetovnega prvaka, Herlings pa v tem slogu dirka vso letošnjo sezono.
 

Herlings stotič na stopničkah


Enako je bilo tudi minuli konec tedna v Angliji na priljubljeni progi Matterley Basin. V obeh vožnjah je Herlings lovil suverenega Antonija Cairolija in ga obakrat prehitel v zadnjem krogu. V prvi sta imela celo stik, po katerem je italijanski prekaljeni maček padel. Čeprav dirkata za isto moštvo (KTM), ni skrivnost, da se ne gledata najlepše, a na koncu sta si segla v roki.

»Iskal sem prostor, da ga prehitim. Dotaknila sva se s komolci, oba sva izgubila ravnotežje, on je padel. Škoda, da je bilo tako, tega nisem storil namenoma, dotik je bil minimalen,« je na novinarski konferenci, ki se je drugouvrščeni Cairoli ni udeležil, pripovedoval Herlings. »Tony je devetkratni svetovni prvak z razlogom. Je eden najboljših v tem športu. Šteje 32 let, nekateri pravijo, da je star, a tako dobro kot dirka zdaj, v svoji karieri še ni,« je spoštiljivo povedal o največjem tekmecu.

Herlings se je povzpel na svoje stote stopničke v karieri in vknjižil 74. zmago. »Ne sprašujte me, kako mi je ta statistika uspela, vesel sem, da mi je. Vseh teh dosežkov ne bi bilo brez ekipe KTM,« je žarel 23-letnik in dirko opisal kot zelo zanimivo za gledalce. In prav takšna je bila.
 

Tudi Gajser atraktivno, a na koncu razočaran


Tudi Gajser je poskrbel za zelo atraktivne dvoboje. Predvsem v drugi vožnji, ko je lovil Romaina Febvra na tretjem mestu. Haložan je pokazal bojevit nastop, a vse do dveh minut pred koncem, ko se je znašel v izjemno zahtevnem položaju. Napadal je Francoza, hkrati pa je na slovenskega šampiona vse bolj pritiskal Belgijec Clement Desalle in ga naposled tudi prehitel, podvig mu je uspel poldrugo minuto pred koncem. Gajser je tretjemu mestu, ki ga je vknjižil v prvi vožnji, dodal še peto v drugi. Zbral je enako število točk (36) kot Febvre in Desalle, a med trojico potegnil najkrajšo in dirko sklenil na končnem petem mestu.

»Prva vožnja je bila dobra in z rezultatom sem bil zadovoljen. Dvajset minut sem držal stik s Herlingsom in Cairolijem, ritem je biI dober. Dobro sem štartal tudi v drugi vožnji, ampak progo so močno zalili v prvem ovinku, skoraj sem padel, izgubil sem nekaj mest. Nato mi je uspelo prehiteti nekaj tekmecev, potem pa sem se ustalil za Febvrom. Trudil sem se in ga skušal prehiteti, a ga nisem mogel. Pri tem sem izgubil veliko energije, bojeval sem se z motorjem, pritiskal sem preveč, zato sem se v zadnjih krogih osredotočil na to, da sem držal ritem. Razočaran sem, ampak vrnili se bomo spet bojevito v Franciji,« je dejal Gajser.

Nekdanji svetovni prvak v MXGP in MX2 se bo s konkurenco spet soočil konec tedna. V Franciji naj bi nastopil spet tudi Klemen Gerčar, ki na Otoku zaradi poškodbe zapestja ni tekmoval.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine