Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Četrta mesta Gajserja ne zanimajo

V nedeljo motokrosisti v Indoneziji. Šef Honde: Tim potrebuje še malo časa.
Tim Gajser si po dveh 4. mestih v nedeljo močno želi na stopničke. Foto Honda HRC
Tim Gajser si po dveh 4. mestih v nedeljo močno želi na stopničke. Foto Honda HRC
Mojca Finc
6. 7. 2018 | 15:00
3:08
Semarang – Motokrosisti v razredu MXGP so se z otoka Bangka preselili tisoč kilometrov južno v mesto Semarang. Proga, na kateri se bodo v nedeljo (ob 8. in 11. uri) merili nekdanji svetovni prvak Tim Gajser in njegovi tekmeci, je nova, Indonezijci so jo naredili prav za dirko elitnega razreda. Zanimivo bo videti, katera ekipa bo našla najboljše nastavitve za teren, ki ga nihče ne pozna.

V Pangkal Pinangu, kjer so se dirkači merili prejšnji konec tedna, so se najbolj bali nalivov, v spominu jim je namreč ostala lanska dirka, ki je zaradi neobvladljivih razmer odnesla drugo vožnjo. A skrbi so bile tokrat odveč. Slovenski šampion Gajser se je na terenu dobro znašel, vendar z rezultatskim izkupičkom ni bil zadovoljen. Potem ko so se mu stopničke izmuznile že pred odhodom v Indonezijo, ko je karavana tekmovala v Lombardiji, je tudi na azijskem prizorišču preizkušnjo končal tik pod zmagovalnim odrom.

»Veselim se nove priložnosti. Prejšnji konec tedna sem se spet zelo približal stopničkam, zato je tokrat cilj narediti korak naprej in se povzpeti nanje,« je razmišljal Gajser, ki je v skupnem seštevku svetovnega prvenstva napredoval na peto mesto. Od četrtouvrščenega Francoza Romaina Febvra ga loči 22 točk. Pri Hondi ima Gajser vso podporo, šef ekipe Marcus Pereira de Freitas pravi, da potrebuje še nekaj časa, da bo pokazal, kaj zares zmore. »Hitrost ima, manjka mu le malo več stanovitnosti skozi vso dirko. Kmalu se bo vrnil,« verjame v nekdanjega svetovnega prvaka v MXGP in MX2.
 

Herlings razume skrb


Ekspresno hitro pa se je na vrh vrnil Jeffrey Herlings, ki si je pred mesecem dni zlomil ključnico – tretjič v karieri. »Čutil sem bolečine v rami, mišice so bile šibke, nisem vedel, kaj naj pričakujem, nadejal sem se uvrstitve med pet. Vrniti se med najboljše na svetu v tako kratkem času ni preprosto,« je razmišljal po deveti letošnji zmagi in dodal, da je v mislih razvijal večjo hitrost, kot pa jo je kazal med vožnjama: »Fizično je bilo težko. Na koncu sem bil zelo izčrpan. Takšne utrujenosti v normalnih okoliščinah ne občutim,« je priznal dirkač KTM.

V moštvu so ga opozarjali, naj vozi pametno. Na agresiven nastop in prednost, ki jo je naredil pred konkurenco v drugi vožnji, so se odzvali z raznovrstnimi sporočili na tabli, ki jih ekipe med dirko kažejo voznikom. Med drugim so zapisali: Zakaj? »Vrnil sem se po poškodbi in vodim s prednostjo sedmih sekund, kaj hočete, da storim – se ustavim in pustim konkurenco predse? No, kmalu sem razumel sporočilo. Postal sem utrujen,« je povedal in poudaril, da razume skrb delodajalca, ki zanj odšteje veliko vsoto, da bi z njim osvojil naslov.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine