Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Božič se želi ubraniti pred slovaško falango

Danes v Pragi kvalifikacije finalne tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah.
Luka Božič brani prvo mesto v svetovnem pokalu. FOTO: Jože Suhadolnik
Luka Božič brani prvo mesto v svetovnem pokalu. FOTO: Jože Suhadolnik
6. 9. 2019 | 06:01
2:26
Ljubljana – Na prvih štirih tekmah svetovnega pokala slovenski slalomisti na divjih vodah še niso prišli do zmage – lani so bili prvi trikrat –, zadovoljiti so se morali s štirimi drugimi mesti. Pa vendar imajo pred finalno preizkušnjo v Pragi, ki se bo začela z današnjimi kvalifikacijami, odlično izhodišče za najvišja mesta. Luka Božič vodi med kanuisti, Peter Kauzer je drugi med kajakaši, Eva Terčelj pa tretja med kajakašicami.

Na Češkem bodo vendarle možni najrazličnejši scenariji. Razlike med najboljšimi so majhne, finale pa prinaša dvojne točke. Zmagovalec si bo denimo namesto 60 točk prislužil kar 120, torej le malo manj, kot so jih doslej zbrali najuspešnejši.
 

18 točk pred Benušem


Božič je lani odlično izkoristil prednosti zadnje preizkušnje in se z zmago v Seu d'Urgellu povzpel na končno 2. mesto. Letos s 187 točkami nastopa v vlogi branilca vodilnega položaja, čaka pa ga težko delo, da se bo ubranil slovaške falange z Matejem Benušem (169), lanskim zmagovalcem svetovnega pokala Alexandrom Slafkovskym in legendarnim Michalom Martikanom (161). Peti je letošnji evropski prvak, Ljubljančan Benjamin Savšek (158).

Pri kajakaših vodi lanski skupni zmagovalec Jiri Prskavec iz Češke (199) pred Kauzerjem (178) in še enim Čehom Vitom Prindišem (152), ki se je z nedeljsko zmago v Markkleebergu prebil na 3. mesto. Poseben izziv pa čaka Evo Terčelj. Lani se je morala zadovoljiti s končnim 4. mestom, pred dnevi pa je pokvarila svoj položaj z 11. mestom v Nemčiji, kar je njena najskromnejša uvrstitev v sezoni. Doslej je zbrala 165 točk, prav toliko kot Ricarda Funk, ki je oplemenitila svojo bero z zmago v domačem Markkleebergu, vodi pa Corinna Kühnle (180), prav tako iz Nemčije.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine