Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

V Nepalu strmoglavilo letalo, preživel je samo pilot

V Nepalu je danes med vzletom strmoglavilo in zagorelo potniško letalo z 19 ljudmi na krovu.
Na letalu so bili dva člana posadke in 17 tehnikov, namenjeno pa je bilo v mesto Pokhara, kjer naj bi popravili drugo letalo. FOTO: Prabin Ranabhat/AFP
Na letalu so bili dva člana posadke in 17 tehnikov, namenjeno pa je bilo v mesto Pokhara, kjer naj bi popravili drugo letalo. FOTO: Prabin Ranabhat/AFP
STA
24. 7. 2024 | 10:28
24. 7. 2024 | 10:37
2:05

V Nepalu je danes med vzletom strmoglavilo in zagorelo potniško letalo z 19 ljudmi na krovu. Nesrečo je preživel le pilot, je po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočila nepalska policija.

Na letalu sta bila dva člana posadke in 17 tehnikov, namenjeno pa je bilo v mesto Pokhara, kjer naj bi popravili drugo letalo.

»Samo pilot je preživel in se zdravi v bolnišnici,« je dejal tiskovni predstavnik mednarodnega letališča Tribhuvan v Katmanduju.

Letalo družbe Saurya Airlines je strmoglavilo okoli 11.15 po lokalnem času, je sporočila nepalska vojska. Po poročanju nepalskih medijev je letalo zagorelo, potem ko je zdrsnilo na vzletni stezi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

FOTO: Navesh Chitrakar/Reuters
FOTO: Navesh Chitrakar/Reuters

Pomanjkljiva varnost

Nepalski letalski promet je v zadnjih letih doživel razcvet, saj prevažajo blago ter tuje pohodnike in plezalce med težko dostopnimi območji. Vendar se zaradi nezadostnega usposabljanja osebja in vzdrževanja letal sooča s kritikami zaradi pomanjkljive varnosti.

Zadnja večja nesreča komercialnega leta v Nepalu se je zgodila januarja 2023, ko je med pristajanjem v Pokhari strmoglavilo letalo družbe Yeti Airlines, pri čemer je umrlo vseh 72 potnikov na krovu.

Ta nesreča je bila najbolj smrtonosna nesreča v Nepalu po letu 1992, ko je v strmoglavljenju letala družbe Pakistan International Airlines med približevanjem letališču v Katmanduju umrlo vseh 167 ljudi na krovu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine