Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Svetlana Tihanovska: Nikakor nismo izgubljeni, ampak smo sredi težkega boja

Vodja beloruske opozicije je v intervjuju za Delo spregovorila o izzivih, pred katerimi se je znašlo demokratično gibanje.
Svetlana Tihanovska je poudarila, da želi demokratična opozicija krizo v Belorusiji rešiti z novimi volitvami. Foto: Leon Vidic/Delo
Svetlana Tihanovska je poudarila, da želi demokratična opozicija krizo v Belorusiji rešiti z novimi volitvami. Foto: Leon Vidic/Delo
3. 5. 2021 | 20:51
3. 5. 2021 | 21:34
10:20

V nadaljevanju preberite:


Vodja beloruske opozicije Svetlana Tihanovska je v Slovenijo dopotovala z enakimi načrti kot v Avstrijo in Italijo, ki ju je obiskala pred tem: predstavnike države je seznanila s potekom boja za uresničitev demokratičnih sprememb v Belorusiji, kjer se že vse od lanskega poletja odvija ena največjih političnih, družbenih in humanitarnih zgodb na stari celini.
 

Vaše življenje se je lani obrnilo na glavo. Če bi se lahko vrnili v čas pred avgustovskimi predsedniškimi volitvami, bi se še enkrat odločili za kandidaturo?


Zelo sem vesela, da se zgodovine ne da spreminjati in da se ne moremo vračati nazaj v preteklost. Če se ne bi tako odločila, ne bi videla spremenjenih Belorusov. Prejšnjo poletje ni bilo pomembno samo zame, ampak za naš narod. In kljub temu peklu, skozi katerega je Lukašenko popeljal Belorusijo, mislim, da ljudje ne obžaluje tistega, kar se je zgodilo.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine