Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Potniki letala so za več kot 15 ur obtičali na temperaturi pod –20 stopinj Celzija

Po prisilnem pristanku v Kanadi zaradi tehničnih težav letalu niso dovolili poleteti. Na krovu so kmalu pošle tudi zaloge hrane.
Medtem ko so bili ljudje ujeti na letalu, so prosili za pomoč tudi na družbenih omrežjih. Fotografija je simbolilčna. FOTO: Reuters
Medtem ko so bili ljudje ujeti na letalu, so prosili za pomoč tudi na družbenih omrežjih. Fotografija je simbolilčna. FOTO: Reuters
J. K.
21. 1. 2019 | 12:06
21. 1. 2019 | 12:41
2:07
Letalo družbe United Airlines, ki je letelo iz Newarka v Hongkong, je moralo zaradi zdravstvenih težav enega od potnikov zasilno pristati na letališču Goose Bay v kanadski provinci Nova Fundlandija in Labrador. Po pristanku so reševalne službe odpeljale potnika v tamkajšnjo bolnišnico, vendar zaradi tehničnih težav letalo ni moglo ponovno poleteti.

Na krovu je bilo 250 potnikov, ki so zaradi prepovedi poleta morali počakati na letalu vse do naslednjega jutra. Čez noč se je zunanja temperatura spustila pod –20 stopinj Celzija.

CNN poroča, da potnikov niso pustili na kanadsko ozemlje, ker v poznih večernih urah na letališču ni bilo več carinikov, ki bi jih pregledali. Poleg mraza so ljudje na letalu občutili tudi lakoto, saj so zaloge hrane v nekaj urah povsem pošle.


Pomagali so jim šele naslednji dan


V nedeljo zjutraj je osebje na letališču dostavilo ujetim na letalu krofe in vročo kavo. Družba United Airlines je v sporočilu za javnost napisala, da so storili vse, kar je bilo v njihovi moči, da bi pomagali ljudem, ki so preživeli noč na krovu. Predstavniki družbe so v Kanado poslali še eno letalo z dodatnimi zalogami hrane in potniki so poleteli nazaj v Newark v nedeljo ob štirih popoldne.

Medtem ko so bili ljudje ujeti na letalu, so prosili za pomoč tudi na družbenih omrežjih. Eden od potnikov je, denimo, zapisal, da na letalu nimajo samo težav z mrazom in hrano, zagozdila so se tudi vrata.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine