Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Hrvaški minister: Žica ob meji ni ustavila nikogar

Božinović meni, da nezakonite migracije lahko ustavi le dobro izurjena in opremljena mejna policija.
Žica na meji. FOTO: Leon Vidic/Delo
Žica na meji. FOTO: Leon Vidic/Delo
STA, T. V.
8. 6. 2018 | 19:05
8. 6. 2018 | 19:45
1:37
Zagreb – Hrvaška ni naklonjena postavljanju žice ob meji, ker žica ni ustavila nikogar, je izjavil hrvaški minister za notranje zadeve Davor Božinović po srečanju z albanskim kolegom Fatmirjem Xhafajem v Zagrebu.

Božinović meni, da je poleg dobro izurjene in opremljene policije za uspešen boj proti ilegalnim migracijam pomembno meddržavno sodelovanje s sosedami in na mednarodni ravni ter da mora vsaka država prevzeti del bremena.

Ocenil je, da današnje stanje z ilegalnimi migracijami ni primerljivo z migrantsko krizo iz leta 2015. Podaril je, da ima Hrvaška v tem delu Evrope daleč najmočnejšo mejno policijo, ki bo kmalu štela 6300 pripadnikov. Kot je še dejal, bo Hrvaška vztrajala pri zahtevah, da bo Bruselj pomagal obmejnim službam v državah jugovzhodne Evrope vključno z Albanijo. Zagreb želi pomagati Albaniji v boju proti nezakonitim migracijam, je dodal ter izpostavil pomembnost izvajanja sporazuma o vračanju zavrnjenih migrantov.

Albanski notranji minister Xhafaj je potrdil, da je Albanija letos zabeležila večje število ilegalnih migrantov kot lani. Poudaril je, da je poleg sodelovanja držav v regiji pri reševanju problema ilegalnih migracij zelo pomembna tudi pomoč EU.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine