Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Erjavec ponudil odstop

Po slabem rezultatu na volitvah, ko je Desus osvojil le pet poslanskih mest, je prvak stranke Karl Erjavec ponudil svoj odstop.
Karl Erjavec FOTO: Tomi Lombar/Delo
Karl Erjavec FOTO: Tomi Lombar/Delo
S. S., STA
11. 6. 2018 | 15:25
11. 6. 2018 | 16:22
1:40
Predsednik Desusa Karl Erjavec je po slabem volilnem rezultatu organom stranke ponudil svoj odstop, so za Delo potrdili v stranki. »Vodstvo je odločilo, da naj zaupnico preverim na izvršnem odboru in svetu stranke,« je pojasnil. O ponudbi bo izvršilni odbor odločal v petek.

Stranki so volivci namenili le 4,91 odstotka glasov in s tem samo pet poslanskih mest, kar je precej slabše kot pred štirimi leti, ko so imeli 11 poslanskih sedežev.

Vodja poslanske skupine Desus Franc Jurša je za slovenske televizije minuli teden predvolilno koalicijo, ki jo je z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem sklenil predsednik Karl Erjavec, označil za napako. Glede na slab volilni rezultat stranke in dejstvo, da je Erjavec na volilno nedeljo ostal brez poslanskega stolčka, je Jurša dejal, da bi na Erjavčevem mestu ponudil odstop.

V stranki menijo, da je bila predvolilna koalicija z jankovićem napaka. FOTO: Blaž Samec/Delo
V stranki menijo, da je bila predvolilna koalicija z jankovićem napaka. FOTO: Blaž Samec/Delo


V stranki so si po Jurševih navedbah obetali, da bodo z Jankovićevo prisotnostjo v Ljubljani verjetno dosegli boljši rezultat. V prestolnici je Desus vedno imel razmeroma nizek rezultat, a niti s podporo ljubljanskega župana se zadeve niso spremenile, je opozoril Jurša. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine