Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Arca SGR spet prva na Barcolani

Na tržaški regati se je pomerilo 1.757 jadrnic vseh velikosti med Barkovljami in Miramarskim gradom.
56. Barcolana. FOTO: Andrea Pisapia/ Studio Borlenghi
56. Barcolana. FOTO: Andrea Pisapia/ Studio Borlenghi
13. 10. 2024 | 12:22
13. 10. 2024 | 12:56
2:08

Največji tržaški jadralski praznik se je danes zaključil po uri in pol z zmago mega jadrnice Arce SGR. Na 56. Barcolani se je pomerilo 1757 jadrnic v 15 kategorijah. Med jadralci tradicionalno sodeluje tudi veliko slovenskih jadralcev. Trasa regate poteka v zalivu pred Trstom, med Barkovljami in Miramarskim gradom.

Drugi za zmagovitim krmarjem Furiom Benussijem (Arca SGR) je bil Koprčan Mitja Kosmina za krmilom Prosecco Doc Shockwave 3. Na tržaškem pomolu Audace, tik ob Velikem trgu (Piazza Unità), je bilo na tisoče obiskovalcev. Zmagovito Arco SGR je sicer v cilj simbolično pripeljala Marta Benussi. Tretjeuvrščena pa je bila Fiamme Gialle. Barcolana se je pred leti vpisala v Guinessovo knjigo rekordov kot najbolj množična regata na svetu.

Barcalono so že nekaj let zapored zaznamovale tudi ženske jadralke – predlani je denimo zmagala posadka ameriške filantropinje Wendy Schmidt, žene nekdanjega vodilnega predstavnika Googla Erika Schmidta. V letošnji povsem ženski posadki Hahazussa 3 pa je tudi slovenska olimpijka Tina Mrak. V sklopu bogatega tedenskega jadralskega dogajanja, povezanega z Barcolano, je včeraj potekala tudi regata Go To Barcolana, od Portoroža do Trsta, a so jo zaradi šibkega vetra skrajšali pri Debelem rtiču; zmagala pa je posadka Generallija s krmarjem Samom Žvanom.

»Bila je prekrasna regata, ki pa je bila zaradi šibkega vetra zelo tehnično zahtevna,« je komentiral Mitja Gialuz, predstavnik organizatorja.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine